Cum vrea AJOFM Gorj să recupereze ţepele date de Horcea

Sergiu Cîrstea, poștașul implicat în frauda de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, a rămas pe drumuri. Oficiul Județean de Poștă Gorj a decis desfacerea contractului de muncă pe motive disciplinare. Între timp, anchetele continuă la sediul agenției în scopul identificării și altor fraude pe seama șomerilor care s-au angajat la peste 50 km distanță de casă. Până acum, AJOFM Gorj a trimis spre verificare Oficiului de Poștă 184 de cupoane de plată. Situaţia s-ar putea înrăutăţi dacă punem la socoteală că AJOFM Gorj vrea să recupereze banii fie de la cei care trebuiau să primească primele de instalare, fie de la Poştă.

Ancheta desfășurată la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă nu e nici pe departe de finalizare. Din contră, pe zi ce trece apar tot mai multe cazuri. Directorul Romeo Chiriac a menționat și faptul că speră să recupereze prejudiciul creat fie de la Oficiul Poștal, fie de la oamenii care au beneficiat pe nedrept de acești bani. ”Vom recupera banii de la Oficiul Poștal iar pe de altă parte de la oamenii care au beneficiat pe nedrept de bani”, a precizat Romeo Chiriac.

Între timp însă, Oficiul Județean de Poștă a luat măsuri definitive împotriva poștașului care împreună cu Damian Horcea, directorul AJOFM Târgu Jiu, a delapidat sume importante de bani ce reveneau șomerilor. ”De la momentul apariției suspiciunii, poștașul Sergiu Cîrstea a fost cercetat disciplinar. Pe data de 29 ianuarie i-a fost desfăcut contractul de muncă în urma acestei cercetări. AJOFM  ne trimite în continuare cupoane pentru verificare dar ancheta este una de durată”, a declarat Ana Purcăreanu, directoarea Oficiului Județean de Poștă Gorj.

Cercetări la Padeş

Conducerea Oficiului Poștal a menționat faptul că unele suspiciuni de fraudă au fost și în comuna Padeș însă în urma verificărilor s-a dovedit că nu se confirmă. ”Au fost cercetări și în comuna Padeș dar nu s-a confirmat că sunt plăți achitate neinstrucțional ”, a precizat directoarea Oficiului de Poştă.

Conducerea AJOFM Gorj muncește din greu la identificarea altor prejudicii de această natură. Până acum a trimis trei adrese către Oficiul de Poștă. ”Tot ce ni se pare suspect, mă refer la plăți, se cercetează. Am făcut trei adrese către Oficiul de Poștă, este o anchetă de amploare. În plus, am invitat pe toți angajații care trebuiau să primească aceste prime de instalare să dea declarații dacă au primit sau nu banii respectivi”, a declarat Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

RUȘINE

Poștașul Sergiu Cîrstea și directorul agenției locale Târgu Jiu, Damian Horcea, au dat țepe de sute de milioane șomerilor care trebuiau să încaseze prime ca urmare a găsirii unui loc de muncă la mai mulți kilometri depărtare. Directorul Damian Horcea nu a putut suporta rușinea așa că a ales să se spânzure la începutul anului în propria-i locuință.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: