Cum vrea un primar din Gorj să aducă tinerii înapoi acasă

Vești bune pentru tinerii din localitatea gorjeană Bustuchin. Aceștia ar putea fi atrași acasă din străinătate cu o idee de afaceri. Să planteze muri. Afaceristul spaniol Guzman Aparicio, care are deja o cultură de șofran și o plantație de muri în comună, vrea să le ofere celor doritori să munceasă pământurile sute de butași fără să ceară vreun leu în schimb.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul comunei Bustuchin. Ion Ciocea a explicat că fiecare localnic care vrea să înceapă o mică afacere în agricultură va primi de la investitorul spaniol câte 200 de butași de mur.

În acest fel, speră Ion Ciocea, va reuși să convingă și tinerii plecați peste hotare să revină acasă și să muncească în comuna lor mai ales că va fi construit, în Bustuchin, și un depozit pentru păstrarea fructelor de pădure. „Am discutat cu domnul Guzman. De la anul, tinerii din localitate care vor vrea să se ocupe de plantațiile de muri vor primi de la el câte 200 de butași să pună fiecare. Îi vor primi fără bani ca să-și dezvolte o plantație. A investit 350 de mii de euro într-un depozit, a mai dat 50 de mii de euro la GAL. Sunt sume mari și vom putea să folosim depozitul la Bustuchin, pentru că și acolo se vor crea niște locuri de muncă. Tinerii își vor face plantații care trebuie muncite și nu se vor mai duce în Spania, în Italia, Franța și vor sta la ei acasă și vor munci”, a explicat primarul din Bustuchin, Ion Ciocea.

La rândul său, spaniolul Guzman Aparicio spune că nu va lua niciun leu în schimbul butașilor. Îi va oferi gratuit celor care vor să-și lucreze pământurile pline acum de mărăcini. „Este adevărat. Este un proiect la care țin foarte mult. eu sunt dispus să dau oricui dorește câte 200 de butași de muri și să îi planteze, să se ocupe de ei aici în țara lor. Să nu mai fie nevoiți tinerii să plece din comuna lor. Aici solul este foarte bun pentru așa ceva și tinerii pot să se ocupe de plantații, vor avea unde să depoziteze fructele de pădure. Va fi un început. Solul este foarte bun. Deja avem cooperativă în care sunt aproximativ 100 de persoane din zonă”, a spus și Guzman Aparicio.

Vizualizări: 3,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: