„Cumințenia Pământului” îi întărâtă pe politicieni!

Un demers ce părea absolut onorabil și în care mari personalități ale culturii românești și nu numai s-au implicat în campania de strângere de fonduri pentru achiziționarea „Cumințeniei Pământului” a devenit un subiect numai bun de rumegat în campania electorală destul de anostă din aceste zile. Un nou scandal a izbucnit în jurul acestui subiect după ce ministrul de finanțe Anca Dragu a făcut public faptul că Guvernul nu are o bază legală pentru a aloca fonduri de la buget pentru achiziționarea lucrării lui Constantin Brâncuși.

Fostul ministru al culturii, Ionuț Vulpescu, a avut o reacție la scandalul acesta, el menționând că parlamentarii nu au nicio treabă cu demersul inițiat de Guvernul Cioloș. „Mingea, ca să zic așa, în ceea ce privește achiziționarea 'Cumințeniei Pământului' nu este în curtea Parlamentului. Este tot în responsabilitatea Guvernului, domnule prim-ministru! Nu Parlamentul trebuie să deconteze această 'afacere cu sulf', care cere (...) o serie de lămuriri, inclusiv din partea dumneavoastră. Parlamentul n-a adoptat nicio lege de aprobare a lor, care să implice și amendamente. (...) De ce nu aplicați prevederile lor? De ce nu ați publicat Ordonanța de Urgență aprobată în Guvern, care le modifica pe anterioarele? Dispariția miraculoasă a Ordonanței de Urgență adoptate la data de 12.10.2016 nu face decât să confirme atitudinea de dispreț față de cetățeni în general și față de cei care au contribuit la campanie, în special", declară Ionuț Vulpescu, punctul său de vedere pe această temă fiind mult mai amplu.

O reacție pe acest subiect a venit și dinspre Victor Ponta, care, evident, după ce l-a ironizat pe Klaus Iohannis la Masa Tăcerii, nu îl iartă nici pe Dacian Cioloș. Fostul premier e și el convins că întreaga afacere miroase a penal, convingerea sa fiind că Cioloș va avea probleme din această cauză dacă nu anul acesta, în următorii ani, așa cum se obișnuiește la noi. „„Ba există bază legală pentru toată Afacerea numită "Cumințenia Pământului - bani publici pentru campania electorală a lui Dacian Cioloș"!!! Baza legală este Codul Penal - abuz în serviciu, delapidare, fals în acte publice și uz de fals, etc! Cum poți să semnezi un contract în numele Guvernului României prin care dai 11 milioane Euro bani publici, cum faci campanie de promovare și de donație prin care iei 1 milion de la cetățenii naivi - și după 2 luni afirmi senin că "nu ai baza legală"?!?! E prostie sau hoție? Dvs ce credeți? Iată ce înseamnă "competența" Guvernului Cioloș!!! Să continuăm cu el în 2017 că e bun?!?!? Ce glumă proastă! Știu că în 2016 Codul Penal nu se aplică nici la Cioloș, nici la alți miniștri Tehnocrați, nici la Alina Gorghiu și Isar sau la alți protejați ai Sistemului! Dar în 2017-18-19?? O să vedem ce decid românii în 11 Decembrie! Poate chiar vor Justiție pentru toți!!! Eu ața cred și sper”, susține Ponta.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: