Dezbatere electorală: Ce cred politicienii despre căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex

Ziarul Pandurul continuă dezbaterea electorală, tema vizată de această dată se referă la căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex, dat fiind faptul că la nivel central se vorbeşte deja despre organizarea unui referendum în acest sens. Unii dintre candidaţii intraţi în cursa pentru Parlamentul României resping categoric această idee şi susţin iniţiativa Coaliţiei pentru Familie privind modificarea Constituţiei, pentru a defini căsătoria ca uniune între bărbat şi femeie.

Dian Popescu, candidat ALDE la Camera Deputaţilor, susţine că nu este nevoie de organizarea unui referendum privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. „Nu cred că este nevoie de un referendum, noi suntem un stat laic, avem celulă de bază familia, iar familia e formată dintre un bărbat, o femeie şi copii. Având în faţă democraţia, libertatea oamenilor trebuie respectată, dar pe partea cealaltă, ca părinte şi ca om care pune în prim plan familia, nu doresc ca acest grupuri să facă propagandă. Cred că ar trebui să aşteptăm ca poporul să decidă. Dacă înclinarea poporului român este familia de mii de ani, familia rămâne celula de bază, iar familia este constituită dintre un bărbat şi o femeie”.

Weber: Am cerut referendum privind vânzarea terenurilor către străini
Mihai Weber, candidat PSD la Camera Deputaţilor, consideră că se acordă o importanţă prea mare acestui subiect, în defavoarea problemelor concrete cu care se confruntă România. „Căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex este o problemă care nici n-ar trebui luată în calcul, în acest moment. Consider că sunt alte probleme mult mai importante pentru care ar trebui organizat un referendum. Eu am şi propus organizarea unui referendum vizavi de vânzarea terenurilor agricole către străini. Era chiar binevenit ca acest referendum să fie organizat odată cu alegerile parlamentare, pentru că este vorba despre bogăţia tuturor. Aş considera alte probleme mult mai importante care ar necesita într-adevăr organizarea unui referendum, acum. Eu respect Constituţia şi cred că, până la urmă, e vorba de credinţa fiecăruia. Cum gândeşte fiecare este o problemă delicată, fiecare are o opţiune şi o dorinţă, dar eu personal eu văd familia, aşa cum a lăsat-o bunul Dumnezeu, alcătuită dintre un bărbat şi o femeie. M-am născut în crezul ăsta şi aşa consider că trebuie educaţi copiii”

Dan Vâlceanu: Relaţiile pot fi oficializate printr-un parteneriat civil
Dan Vâlceanu, candidat PNL la Camera Deputaţilor, respinge ideea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, însă crede că relaţiile lor ar putea fi oficilizate printr-un parteneriat civil. „Noi avem deja un parteneriat încheiat cu Coaliţia pentru Familie, care a strâns peste trei milioane de semnături pentru menţinerea familiei tradiţionale. Doctrina noastră liberală are ca valoare principală familia, iar familia nu poate fi concepută în alt fel decât cum o ştim de mii de ani. Din punct de vedere personal, căsătoria nu poate exista decât între un bărbat şi o femeie. Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex nu cred că pot fi permise, cel puţin la acest moment. Societatea românească, societatea civilă nu este pregătită şi nu cred că ar putea accepta un astfel de demers. Pe de altă parte, democraţia, în principiu, înseamnă să tolerezi şi minorităţile. Cred că se pot găsi şi alte soluţii, dar nu de căsătorie, ci de parteneriat civil, pentru ca cei care au înclinaţii de acest gen să aibă o legătură oficială. Trebuie să existe toleranţă şi pentru persoanele de acest gen, dar nu poate fi vorba de căsătorie”.

PRU: România nu trebuie să se transforme în Sodoma sau Gomora
Şi Robert Bugă, candidat PRU la Camera Deputaţilor, susţine demersul Coaliţiei pentru Familie. „Partidul România Unită respinge căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Am susţinut public demersul Coaliţiei pentru Familie şi vom susţine în Parlament modificarea alin.1 al art.48 din Constituţia România în sensul stipulării căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Personal, cred că nu trebuie să transformăm anormalitatea în normalitate. România NU trebuie să se transforme în Sodoma sau Gomora”.

Vizualizări: 432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: