Condamnare desființată. Dosar important, reluat de la zero!

Curtea de Apel Craiova a desființat în totalitate sentința prin care fosta șefă a secției Oncologie a Spitalului Județean de Urgență, Mariana Găvănescu, a fost condamnată pentru complicitate la înșelăciune.

„Admite apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi inculpaţii Găvănescu Victor şi Găvănescu Mariana, împotriva sentinţei penale nr. 1356 din data de 26.10.2021, pronunţată de Judecătoria Târgu Jiu, în dosarul nr. 14271/318/2019. Desființează în totalitate sentința penală atacată și trimite cauza spre rejudecare la aceeași instanță, respectiv Judecătoria Târgu-Jiu. Menține actele îndeplinite până la termenul din data de 31.08.2021. Definitivă”, a decis instanța.

Fosta șefă de la Oncologie primise o condamnare de 1 an închisoare, iar soțul său, Victor Găvănescu, o sentință de 2 ani, cu amânarea aplicării pedepselor pe un termen de supraveghere de 2 ani.
Conform anchetatorilor, între anii 2008 și 2016, Mariana Găvănescu a recomandat 200 de îngrijiri la domiciliu pentru pacienți bolnavi, iar firma soțului său presta serviciile respective, unele doar pe hârtie.

Ancheta în acest dosar a fost efectuată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, procurorii au stabilit că societatea soților Găvănescu „a obținut decontarea, în mod ilegal, pentru persoane care nu au beneficiat niciodată de îngrijiri medicale la domiciliu sau care au beneficiat de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu pentru o perioadă mai mică sau care nu corespunde cu perioadele pentru care au fost efectuate decontări, a unui număr total de 202 decizii de îngrijiri medicale la domiciliu aferente perioadei 11.10.2008 – 06.10.2016, în sumă de circa 200 de mii de lei”.

Vizualizări: 3,749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: