Cupă (ALDE): Suntem aduși într-un joc care nu e cel pe care voiam noi să-l jucăm

Președintele ALDE Dolj, Ion Cupă, critică dur deciziile luate în ultimele zile de liderii partidului din care face parte. Faptul că Tăriceanu a renunțat la candidatură a bulversat membrii partidului, spune Cupă, revoltat pe faptul că Victor Ponta numește alianța Pro România - ALDE ca fiind opoziție de stânga.

“Văd în aceste zile lideri locali, parlamentari, militanți ALDE bulversați, peste tot în țară. Bulversați de renunțarea simultană și la o candidatură prezidențială proprie, în care toți am investit atâtea speranțe de relansare politică, și la guvernarea pe care am girat-o cu deciziile noastre, cu aportul nostru semnificativ la politici publice eficiente, inclusiv cu criticile noastre constructive”, a scris parlamentarul pe pagina de socializare.

Ion Cupă nu înțelege când a devenit ALDE un partid de stânga, la remorca lui Ponta. “Și mai văd în aceste zile pe liderul noului aliat politic că vorbește dezinvolt despre Opoziția de Stânga(??!!) pe care am reprezenta-o noi, ALDE și ProRomânia împreună. Și-l mai aud vorbind pe Victor Ponta de o fuziune între cele două partide!!! Iar liderii noștri nu schițează NICIUN gest în apărarea identității noastre liberale. Pe ce drum mergem? Cine mai suntem noi, ALDE?”, se întreabă Ion Cupă.

Parlamentarul mai spune că noua alianță pare făcută pentru câțiva oameni din fruntea celor două partide, dar nu spune dacă va rămâne sau nu în acest proiect politic. “În general, agitația asta politică surdă pentru câștigarea unui meci înainte de a se juca pe teren nu e de bun augur pentru democrația românească. Mie nu-mi plac meciurile decise înainte ca jucătorii să intre în teren... Va trebui să cumpănim bine și repede! Cu mintea noastră a celor care am construit un partid liberal și democrat în care și-au pus speranțele sute de mii de români...”, a concluzionat liderul ALDE Dolj, care a fost în trecut și parlamentar de Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 1,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: