Văcaru scapă porumbelul: Discuția cu Mircea Diaconu, de câteva săptămâni

Mircea Diaconu a încercat în ultimele zile să convină opinia publică despre faptul că și-a lansat candidatura la președinția României ca independent, fără o discuție prealabilă cu ALDE și Pro România, partide care și-au declarat susținerea pentru acesta. Diaconu și-a anunțat candidatura duminică, pe scările Ateneului Român, spunând că a luat decizia “singur, de nebun”, iar luni cele două partide și-au declarat susținerea.

Sigur că nimeni nu poate crede că o astfel de susținere a două partide pentru un independent vine fără o negociere prealabilă, nefiind clar ce au urmărit Diaconu, Ponta și Tăriceanu prin acest teatru ieftin.

Deputatul de Gorj Alin Văcaru, secretar general al Pro România, a spus joi la o emisiune la Radio Infinit că discuțiile cu Mircea Diaconu sunt de câteva săptămâni. Iată dialogul lui Văcaru cu moderatorul Dana Stoleru:

Moderator: Apropo de ALDE vreau să vă întreb, am o curiozitate. De ce l-ați mai resuscitat. Nu puteați să îl lăsați să moară, conform votului de la europarlamentare?

Alin Văcaru: De ce ziceți că l-am resuscitat, pentru că este o alianță...

Moderator: L-ați resuscitat pentru că este un partid de 4%. Partidele care nu sunt votate trebuie lăsate să dispară de pe scena politică.

Alin Văcaru: Noi am făcut o alianță politică de susținere a unui candidat independent. Nu este candidat ALDE.

Moderator: Nu era candidat ALDE când Ponta a decis să-l resusciteze pe Tăriceanu. Nu era Diaconu în discuție.

Alin Văcaru: Nu este adevărat. Discuția de Diaconu este de câteva săptămâni, noi tot discutăm, ne-am și întâlnit la București, domnul Ponta s-a consultat cu parlamentarii.

Moderator: Și ce nevoie aveați de ALDE, de cele patru procente ale ALDE?

Alin Văcaru: Pentru că suntem mult mai puternici mai multe partide decât noi singuri.

Mircea Diaconu a negat în repetate rânduri că ar fi avut negocieri cu formaţiuni politice, înainte de a-și anunța candidatura ca independent. (A.A.)

Vizualizări: 1,793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: