Cupa Narciselor la Rallycross

Câteva zeci de sportivi, juniori şi seniori, din întreaga ţară sunt aşteptaţi weekend-ul acesta la Târgu Jiu, pentru a participa la Cupa Narciselor la Rallycross. Organizatorii anunţă o competiţie palpitantă. Publicul prezent va putea testa maşinile, contra-cost. Cei mai buni sportivi vor fi premiaţi.

Weekend-ul acesta va fi unul prin de gălăgie pe Baza Sportivă de Autocross din cartierul Preajba al municipiului Târgu Jiu. Asta pentru că în zilele de 9 şi 10 mai se va desfăşura  competiţia sportivă “Cupa Narciselor la Rallycross”, ce punctează pentru etapa I-a din Campionatul Naţional de Rallycross desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Evenimentul este organizat de către clubul sportiv CS Auto-Moto Iseco Târgu Mureş, în colaborare cu asociaţia Raideri din Târgu Jiu, cu sprijinul primăriei Târgu Jiu. “Pentru pasionaţii din Târgu Jiu, competiţia de rallycross reprezintă o noutate, deşi ramura autocross buggy recent afiliată Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, la iniţiativa membrilor Asociaţiei Raideri, are o tradiţie de peste 15 ani la Târgu-Jiu, care este locul unde s-a construit primul buggy destinat competiţiilor sportive şi s-a organizat prima competiţie cu maşini buggy din România. Competiţiile de rallycross şi autocross buggy sunt foarte palpitante deoarece participă mai multe maşini în acelaşi timp pe pistă, se desfăşoară într-un cadru natural, de obicei în afara zonelor locuite, pe piste de macadam şi în condiţii sporite de siguranţă. La acest eveniment aşteptăm 35 de sportivi licenţiaţi, juniori şi seniori din ţară”, a declarat Vasile Florin Şerban, preşedintele Asociaţiei Raideri din Târgu Jiu.

Sâmbătă se vor desfăşura manşa I şi a II-a din cadrul concursului, iar duminică cea de-a III-a, dar şi festivităţile de premiere. La sfârşitul evenimentului se va desfăşura competiţia „Pilot pentru o zi” destinată publicului prezent. Un număr de maximum 10 persoane ce posedă permise de conducere mai vechi de 3 ani vor efectua contra-cost un scurt antrenament şi apoi o manşă cronometrată cu una din maşinile puse la dispoziţie: Subaru Impreza şi buggy 1400. Premierea participanţilor se va face cu medalii şi diplome în ordinea timpilor obţinuţi.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: