Deva a premiat-o pe Andreea Munteanu, Târgu Jiu amână

Consiliul Local Deva s-a mişcat rapid şi a premiat-o luni pe gimnasta Andreea Munteanu, cu suma de 4.000 de lei. Şi Primăria Târgu Jiu a promis un premiu şi un titlu de cetăţean de onoare, dar proiectul de hotărâre nu este pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri. Gimnasta care a câştigat aurul european la Montpellier este născută în comuna gorjeană Bustuchin şi se pregăteşte la Colegiul „Cetate” Deva.

Andreea Munteanu a fost singura gimnastă din echipa României care a reuşit să aducă acasă o medalie de aur de la Campionatele Europene de la Montpellier din aprilie, ocupând primul loc la bârnă. Este cea mai mare performanţă a gimnastei de când a trecut la senioare, dar antrenorii speră de la ea mult mai mult la Campionatul Mondial şi la Jocurile Olimpice.

Primăria Târgu Jiu a anunţat pe 23 aprilie, imediat după obţinerea medaliei, că Andreea Munteanu va fi premiată de Consiliul Local, care îi va da şi titlul de cetăţean de onoare. Surpriză, proiectul nu este pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, 29 aprilie. „M-am uitat pe cele 45 de proiecte care vor fi discutate, nu este cel privind-o pe Andreea Munteanu. E posibil să intre la Diverse”, a spus consilierul PNL, Eduard Berca.

Reprezentată de sora geamănă

La Deva lucrurile se mişcă mult mai repede. Consiliul Local Deva a alocat suma de 4.000 de lei în şedinţa de luni, 27 aprilie. Deoarece Andreea Munteanu nu a putut fi prezentă la festivitatea de premiere, pentru că se pregăteşte cu lotul naţional în Centrul Olimpic de la Izvorani, ea fost reprezentată de sora sa geamănă, Adelina, şi de directorul Colegiului Naţional Sportiv "Cetate" Deva, Adrian Liga. "Deplasarea la Deva ar fi însemnat pentru Andreea o întrerupere a programului de pregătire de câteva zile. Andreea se pregăteşte acum pentru Campionatul Mondial de la Glasgow, ce va avea loc în toamna acestui an. Pentru ea contează însă foarte mult acest premiu", a declarat Liga.

Sora geamănă a Andreei Munteanu, Adelina, a făcut şi ea gimnastică la Deva, dar a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.

Vizualizări: 301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: