Demolarea stadionului, mai scumpă la Târgu Jiu decât la Craiova

Demolarea parţială a stadionului din Târgu Jiu costă mult mai mult decât demolarea stadionului din Craiova, care este de trei ori mai mare. Estimarea autorităţilor din Târgu Jiu este de 1,9 milioane de lei, deşi la Craiova stadionul „Oblemenco” va fi pus la pământ cu 1,5 milioane. Guvernul a aprobat fonduri pentru construirea unor stadioane moderne în ambele localităţi.

Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu au spus că suma propusă pentru demolările care se impun pe stadion poate să scadă după ce va fi organizată licitaţia pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de aceste lucrări. „Demontarea nocturnei nu se va discuta decât după ce se va încheia contractul privind partea de realizare stadion în municipiul Târgu Jiu, însemnând totodată încheierea campionatului de fotbal. Nu discutăm doar de demolarea nocturnei, ci de demolarea unor părţi din stadion, inclusiv confecţiile metalice, grilajele, gradenele, biutele stânga-dreapta hotelului, faţă primărie, după aceea discutăm de partea de nocturnă. Echipamentele nocturnei sunt echipamente evaluate care vor fi supuse licitaţiei privind vânzarea acestor echipamente. Sunt destule oraşe, destule municipii care sunt interesate pentru a-şi procura asemenea echipamente în vederea modernizării stadioanelor pe care le au”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Directorul tehnic al primăriei a mai spus că firma care va câştiga licitaţia pentru a face aceste demolări şi demontări va trebui să aibă utilajele necesare. Dacă nu le are, poate subcontracta lucrările. „Demolarea în sine, ceea ce este supus licitaţiei, suma despre care am discutat, că de asta am spus că este o confuzie privind demolarea, privind suporţii, pilonii, trebuie să întrunească condiţiile unei societăţi care trebuie să aibă dotarea necesară să poată să demoleze. Începând de la utilaje de săpat, de terasat, de transport, de încărcat, macarale specifice lucrului la înălţime pentru a putea da aceşti piloni jos”, a mai spus directorul Marius Ionescu. 

Tribunele existente pe stadion care vor fi scoase din uz vor fi duse în depozitele societăţii Edilitara şi vor fi montate pe viitoarele baze sportive ce vor fi înfiinţate la nivelul municipiului Târgu Jiu, precum cel de la Preajba, a mai spus directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu. Alocarea sumei de 1,9 milioane de lei pentru demolarea componentelor din stadion va fi aprobată, cel mai probabil, în şedinţa de miercuri a Consiliului Local Târgu Jiu.

„Oblemenco” demolat cu 1,5 milioane 

Curios este faptul că primăria Craiovei a alocat suma de 350.000 de euro pentru demolarea completă a stadionului „Ion Oblemenco”, adică circa 1.5 milioane lei. Asta în condiţiile în care stadionul din Bănie avea 29.000 de scaune, ceea ce înseamnă de 3 ori mai mult decât cel de la Târgu Jiu, care are în prezent circa 9000 de scaune.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: