Cupa României e prima competiţie care ia startul în vară

Cupa României va fi prima competiţie din România care va demara în această vară. Aceasta va demara chiar și înainte de Liga 1, însă cu întrecerile de la nivel regional, după ce judeţele îşi vor desemna câştigătoarele trofeului local.

În ședința Comitetului Executiv al FRF de miercuri s-a decis ca Supercupa României să se dispute în data de 9 iulie 2022. Locul de desfășurare a acesteia va fi stabilit în următoarea ședință. Până atunci va urma să se joace, joi seară, finala din acest sezon a Cupei României,

Între FC Voluntari şi Sepsi. FC Voluntari a fost înfiinţată în 2010 şi este deja câştigătoare a Cupei în 2017. Ilfovenii vor îântâlni în finală pe Sepsi OSK, echipă înfiinţată în 2011 şi finalistă a cupei în 2020. Finala se va juca pe stadionul Giuleşti, de la ora 20.30.

În CEx al FRF  a fost aprobat un nou format al Cupei României, precum și calendarul competițional al acesteia. Faza regională va debuta pe 6 iulie 2022, o posibilă dată pentru finală fiind 24 mai 2023. În această ”Fază regională” a Cupei României evoluează câștigătoarele fazei județene și ultimele clasate în actualul sezon de Liga 3.

În judeţul Gorj câştigătoarea cupei se va stabili la finalul acestei luni dintre CSO Turceni şi Jiul Rovinari, meciul urmând să se dispute pe terenul din Motru.

Vizualizări: 335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: