De ce stadionul din Târgu Jiu nu are nici un un nume

Stadionul Municipal din Târgu Jiu se numea, până la modernizarea din perioada 2015 – 2019, stadionul Tudor Vladimirescu. Acum stadionul din municipiul Târgu Jiu nu mai are nici un nume, deşi normal ar fi fost să se numească Pandurii.

Cronicarul Dorin Brozbă a prezentat recent fotografia vechiului stadion din Târgu Jiu, în ciclul de fotografii pe care le publică constant sub titlul „Istoria noastră, aşa cum a fost”. Stadionul avea intrarea principală chiar în faţa clădirii Primăriei Târgu Jiu iar numele acestuia era scris mare „Tudor Vladimirescu”. „Stadionul Municipal din Târgu Jiu, până-n marea demolare, pe vremea când aveam și echipă de fotbal, renumita Pandurii, în Liga întâi, anul 2015”, este explicaţia foto a cronicarului care a scris şi istoria echipei Pandurii în mai multe volume publicate de-a lungul timpului.

Acum stadionul din centrul municipiului nu are nici un nume, i se spune deseori Municipal, aşa cum se spune la toate stadioanele din oraşe, cele din comune fiind Comunale. Dar un nume concret care să fie scris la intrarea din stadion încă nu există, la mai bine de trei ani de la inaugurarea acestuia.

La un moment dat constructorul stadionului a scris la Tribuna II numele PANDURII, aşa cum ar fi fost normal să se numească acest stadion, dar intervenţa unor politicieni vremelnici a făcut ca numele din tribună, scris cu scaune albe pe fundalul celor albastre, să dispară. Ar fi fost normal să se numească Pandurii, nu numai pentru că acolo a jucat de când există echipa Pandurii, ci şi pentru că acolo are sediul CS Pandurii, clubul departamental al MTS, care a adus la Târgu Jiu sute de titluri de campioni, prin sportivii gorjeni pe care i-a pregătit de-a lungul timpului. În plus acest stadion a aparţinut CS Pandurii, care l-a cedat cu zeci de ani în urmă Primăriei Târgu Jiu, şi ar fi meritat măcar să se păstreze acest nume care a făcut cinste de-a lungul timpului oraşului Târgu Jiu. Stadionul a fost cedat apoi de către primărie echipei de fotbal Pandurii, în 2005, la promovarea în Liga 1, iar clubul de fotbal l-a administrat foarte bine timp de aproximativ 14 ani. Un motiv în plus ca stadionul să poarte numele Pandurii ar fi şi rezonanţa istorică a acestui cuvânt „pandur” pentru Târgu Jiu, judeţul Gorj şi regiunea Olteniei.

Logic ar fi ca stadionul să poarte numele Pandurii şi oamenii de fotbal chiar îl numeau astfel într-o vreme. Dar cum acest nume nu place deloc conducerii Primăriei Târgu Jiu, care a avut dese conflicte cu cluburile Pandurii, atât cel de fotbal cât şi cel al MTS, nici nu poate fi vorba să fie pus la loc în Trubuna a II-a, aşa cum se poate vedea de exemplu la stadionul Petrolul, din Ploieşti, sau mai nou pe tribunele stadionului Rapid, ambele construite de statul român, prin Compania Naţională de Investiţii.

Galerie foto




Vizualizări: 1,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: