Când vor începe Liga 2 şi Liga 3 în această vară

FRF a stabilit datele de început ale noilor sezoane de Liga 1, Liga 2 și Liga 3, ediția 2022-2023.  Gorjul va avea o reprezentantă în Liga 2 şi cel puţin două echipe în Liga 3, acolo unde este totuşi posibil ca numărul de formaţii din Gorj să fie mai mare pentru că în play-out încă se mai joacă iar campionatele judeţene nu s-au încheiat şi vor urma apoi meciuri de baraj pentru promovarea în Liga 3.

Reprezentanții Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au stabilit în ședința de miercuri, 18 mai 2022, datele de start ale competițiilor fotbalistice din România, pentru sezonul următor, 2022-2023.

Noul sezon de Liga 1 începe în data de 16 iulie 2022, cu o săptămână mai târziu față de cum tot CEx stabilise la finalul lunii februarie a acestui an.

Campionatul Liga 2 începe în data de 6 august, cu o săptămână mai târziu față de cum a debutat ediția 2021-2022,  în timp ce campionatul Liga 3 va începe la data de 27 august, exact cum a început și sezonul 2021-2022, a anunţat liga2.ro.

La startul noului sezon de Liga 2 se va afla şi formaţia locală ACS Viitorul Târgu Jiu, care va juca, probabil, tot pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, dacă echipa nu se va muta în alt oraş, aşa cum a anunţat presa centrală. În Liga 3 cu siguranţă vor evolua Pandurii Târgu Jiu şi Gilortul Târgu Cărbuneşti, nefiind sigură rămânerea satelitului celor de la ACS Viitorul, care acum ocupă ultima poziţie din clasament dar mai sunt de disputat încă două etape. Este posibilă de asemenea accederea unei echipe din Liga 4 orj în eşalonul superior, dacă echipa campioană din acest sezon va trece de meciurile de baraj.

Noua competiție Liga de Tineret, respectiv Liga Elitelor U17 vor începe în același timp, din data de 20 august 2022.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: