Cupă susţine „o soluţie comună“ cu USL pentru guvernatorul Olteniei

Deputatul Ion Cupă, preşedinte interimar la PD-L Gorj, a declarat ieri că nu va promova în funcţii oameni cu dosare, că nu a hotărât pe cine va susţine la conducerea PD-L la nivel naţional, şi că este de acord cu propunerea prefectului Teodorescu: o soluţie „comună“ pentru candidatul la şefia Olteniei.

Reporter: Credeţi că schimbarea de la municipiu va afecta organizaţia?

Ion Cupă: Toate schimbările din funcţii afectează în mare parte sau în mică parte organizaţiile respective. Dar eu m-am angajat, atunci când am preluat, când am acceptat să fiu preşedinte interimar la PD-L Gorj, să reorganizez partidul. Reorganizarea este dureroasă, nu poate fi plăcută. Automat, o să doară, dar în condiţiile de la municipiu nu are ce să doară pentru că foarte tare ne doare pe noi, de cei din organizaţia judeţeană, un 4% şi doi consilieri locali. Mai mult nu am ce să comentez. E mult sub minimul posibil. Acesta a fost motivul pentru care am trecut la măsuri mai dure, dar eu le cred de bun simţ.

Rep.: Domnului Nicolae Daviţoiu i se reproşa o apropiere de PSD. Domnul Eduard Berca va face opoziţie sau nu?

I.C: Nu este o problemă să ai apropieri, prieteni în celelalte partide, dar să nu pui partidul în situaţii penibile.

Rep.: Veţi menţine în funcţii oameni pătaţi, cu dosare penale?

I.C.: Noi nu am luat în considerare Codul Etic pentru că nu am trecut la alegeri interne, suntem la faza de interimat. Am evitat asemenea oameni. Au fost propuneri, nu vă ascund, eu discut cu multă lume, cu mulţi oameni care au activat în PD-L, care au rămas, cu toţi discut, nu refuz pe nimeni, şi vin multe propuneri pentru organizaţii fără preşedinţi şi au fost propuşi şi oameni care au asemenea probleme, dar am refuzat. Nu dau nume.

Rep.: Sunt persoane care nu mai trec pe la partid de la numirea dvs.?

I.C.: Nu am făcut o statistică. Nu ştiu cine venea la partid pentru că eu nu prea veneam pentru că eram directorul Finanţelor.

Rep.: Domnul prefect Claudiu Teodorescu a spus că toate partidele ar trebui să susţină acelaşi candidat la regiune. Care e poziţia PD-L?

I.C.: PD-L va avea o poziţie abia după ce va avea discuţii cu dl prefect. Dacă domnul prefect a declarat asta. Normal că trebuie să discutăm, o să stăm toţi la masă, pentru că este regiunea Oltenia. Probabil că pentru Gorj va trebui să găsim o soluţie comună, să fie mai bine Gorjului. Trebuie să discut cu oamenii, nu am discutat. Nu iau decizii singur. Noi suntem în reorganizare, nu ne gândim deja la regionalizare. E devreme pentru asta.

Rep.: Pe cine susţineţi la alegerile organizaţiei centrale?

I.C.: Nu s-a stabilit. Trebuie să vedem moţiunile, ce echipe se grupează în jurul fiecărui candidat. Poate va fi şi alt candidat, important este că în partid s-a dat drumul la dezbatere.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: