Cuplurile cu 50 de ani de căsătorie şi-au reînnoit jurămintele

Nunta de Aur a fost sărbătorită ieri cu mare fast de către 53 de cupluri din Târgu Jiu. Vârstnicii şi-au reînnoit jurămintele în ajunul Dragobetelui, la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Sărbătoriţii au păşit pe covorul roşu, iar emoţiile i-au copleşit făcându-i să aibă ochii înlăcrimaţi pe tot parcursul ceremoniei religioase. Cei mai mulţi şi-au adus aminte de căsătoria oficiată la anii tinereţii.

Peste 50 de cupluri din Târgu Jiu au sărbătorit ieri Nunta de Aur. Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. În drum spre altar, sărbătoriţii au păşit pe covorul roşu presărat cu petale de trandafiri.   lăcaşul de cult  va fi amenajată potrivit evenimentului. La intrarea în biserică doamnele au primit câte un buchet de flori, iar soţilor acestora li s-a prins câte o floare la rever. Copleşiţi de emoţii, sărbătoriţi au ascultat slujba religioasă cu ochii înlăcrimaţi. Nu au lipsit nici fotografiile de grup alături de naşii, domnişoara de onoare şi cumnatul de mână. Primarul Florin Cârciumaru şi soţia sa au năşit aproximativ 800 de cupluri, începând cu prima ediţie a Nunţii de Aur din anul 2004 şi până în prezent. Evenimentul a continuat cu o petrecere la un restaurant din Târgu Jiu unde vârstnicii au dansat pe acordurile muzicii româneşti. Petrecerea a fost încinsă de prezenţa artiştilor gorjeni îndrăgiţi de cetăţenii din municipiu.

Au dat timpul înapoi cu 50 de ani

Aniversarea Nunţii de Aur a fost un prilej tocmai bun pentru a-şi depăna amintirile. După 50 de căsătorie, Ion Ungureanu, în vârstă de 80 de ani, spune că dacă ar putea da timpul înapoi tot pe soţia sa ar alege-o. “Nu regret nici o secundă că m-am căsătorit cu Victoriţa. Dacă ar fi să mă mai însor odată tot pe ea aş alege-o. Când am cunoscut-o amândoi lucram la CPL, ea la parchete, iar eu la cherestea. Era frumoasă şi vrednică. Aşa că am luat-o de soţie în anul 1962. Ne-am înţeles bine şi am făcut treabă. Când ne-am căsătorit nu aveam nimic, am muncit ne-am cumpărat teren şi am făcut casă. Tinerii din ziua de azi primesc de toate de la părinţi şi nu sunt în stare să aibă grijă de ele. Ar cam trebui să-şi bage minţile în cap şi să preţuiască mai mult munca părinţilor şi familia”, a declarat Ion Ungureanu. Deşi aproape toţi mirii au fost foarte emoţionaţi, unii au reuşit să dezvăluie care este secretul căsniciei lor. Se pare că înţelegerea, iubirea şi încrederea stau la baza unui mariaj solid şi de lungă durată. “Noi ne-am cunoscut pe stradă. Pur şi simplu ne-am văzut şi ne-am plăcut. Eu mai 75 de ani, iar soţul meu are 77 de ani. Niciodată nu ne-am gândit să divorţăm deşi am mai avut probleme ca orice cuplu. Cred că dragostea, toleranţa şi încrederea ne-a ajutat să învingem toate obstacolele şi să fim împreună şi acum. În ziua de azi nu se mai prea pune accent pe familie. Foarte multe cupluri ajung să se despartă la câţiva ani de căsătorie din cauza greutăţilor, a necazurilor şi a stresului. Cred că principala cauză o constituie lipsa banilor şi a locurilor de muncă. Foarte puţini reuşesc să treacă peste aceste neajunsuri”, a declarat Olga Ninu. Soţul său, recomandă tinerilor să aibă mai multă răbdare cu partenerii lor. “Tinerii ar trebui să studieze mai mult terenul înainte de căsătorie, iar apoi să preţuiască mai mult familia. Cred că dacă au răbdare cu partenerii lor vor reuşi să aniverseze şi ei Nunta de Aur. Noi de pe acum ne facem planuri pentru Nunta de Platină”, a precizat Petre Ninu.

SURPRIZE

Fiecare cuplu a primit din partea Primăriei Târgu Jiu câte o diplomă de fidelitate şi un premiu în valoare de 500 lei. În urma unei trageri la sorţi trei cupluri au beneficiat de câte o cină romantică, iar alte 10 perechi de câte o sticlă de şampanie şi o cutie de ciocolată.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: