Curele cu produse pentru diabetici îngraşă

Dacă v-aţi hotărât să scăpaţi de kilogramele în plus printr-un regim alimentar, fiţi atenţi ce cumpăraţi. Mulţi au confundat produsele pentru diabetici cu produse pentru slăbit şi în loc să scadă în greutate s-au îngrăşat mai rău.

Ana Mihai de 37 de ani, din Târgu Jiu, este nemulţumită de faptul că a luat în greutate 10 kilograme. La sfatul unei prietene s-a hotărât să înlocuiască desertul cu produse pentru diabetici, respectiv ciocolată şi napolitane.

Faptul ca acestea nu conţin zahăr duce cu gândul la un produs care nu îngraşă. Nu este deloc aşa, o astfel de napolitană sau ciocolată este destinată special diabeticilor şi nu este recomandată în cura de slăbit pentru că rezultatul ar fi unul negativ...în loc să slăbească, consumatorii unor astfel de produse se îngraşă. Aşa s-a întâmplat şi cu Ana. După ce a mâncat timp de două luni zilnic ciocolată pentru diabetici, s-a îngrăşat.

Există şi batoane de ciocolată, special pentru slăbit, care se găsesc în magazinele de produse naturiste. Un astfel de baton poate înlocui una dintre mesele zilnice şi diferă cu mult de batoanele pentru diabetici. Rafturile farmaciilor sunt pline cu ceaiuri sau pastile de slăbit. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, o cutie de ceai pentru slăbit costă cinci lei iar un tub de pastile cel mult 130 lei. Medicii spun că pot fi folosite doar la recomandarea unui specialist. „Începerea unui regim alimentar se face numai după o discuţie cu un specialist. Nici nu se pune problema ca pentru slăbire să se folosească produse pentru diabetici”, spune Floarea Păsărin, medic endocrinolog. Aceasta mai spune că numărul persoanelor obeze creşte semnificativ de la an la an.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: