Cursa feroviară Craiova - Motru produce pierderi

Operatorul privat care operează cursa Craiova - Strehaia - Motru vrea să renunţe, pentru că este pe pierderi de trei ani, a spus primarul din Motru, Gigel Jianu. Autorităţile speră să preia compania de stat, CFR, acest traseu. „Avem probleme cu această cursă de Motru, pentru că firma privată care operează pe traseu funcţionează în pierdere şi intenţionează să oprească activitatea. Am luat legătura cu preşedintele Consiliului Judeţean, să vedem dacă găsim o variantă prin care CFR să preia acest traseu şi să nu ne lase fără această legătură pe calea ferată”, a spus Gigel Jianu la TV Sud.

Primarul a adăugat că trenul vine la Motru cu un singur vagon. „Trenul la această dată vine la Motru cu un singur vagon, de multe ori nici acela nu are prea mulţi călători. Firma respectivă primeşte o compensaţie pentru fiecare kilometru parcurs, dar s-au schimbat regulile, în sensul că acum trebuie să demonstreze că are venituri. Nu le convine, sunt de vreo trei ani în pierdere”, a mai spus Jianu.

Cursa Craiova - Motru a fost introdusă după mulţi ani de încercări, în vara anului 2014, apoi întreruptă şi reluată din nou în primăvara anului trecut. Numărul mic de călători face ca traseul să nu fie rentabil, în ciuda subvenţiilor acordate de stat.

Vizualizări: 2,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: