Cursuri de calificare pentru asistații social din Gorj

Agenția de Șomaj din Gorj a început o amplă acțiune în județ, pentru a califica asistații social, în vederea găsirii unui loc de muncă. Primarii văd cu ochi buni aceste acțiuni.

La nivelul județului Gorj este în plină desfășurare ,,Campania naționala de verificare a stabilirii și acordării ajutorului social și pentru identificarea măsurilor de creștere a ocupării persoanelor apte de muncă”. ”În cadrul acestor întâlniri persoanele beneficiare de venit minim garantat au fost informate si consiliate în vederea accesului lor la programe de calificare și la un loc de muncă, unele dintre aceste persoane primind chiar şi dispoziţii de repartizare pe locurile de muncă vacante”, anunță reprezentanții AJOFM Gorj.

În comuna Bâlteni, acest gen de acțiuni au dus la scăderea numărului de asistați de-a lungul timpului. ”Au venit la întâlnire toți beneficiarii de ajutor social. Li s-a prezentat oferta de locuri de muncă, dar și de cursuri. Au mai fost astfel de întâlniri și, dacă în 2004, când am venit eu la primărie, aveam 380 de asistați sociali, acum mai sunt 70. Anul trecut a venit o firmă și au mers în probe 60 de persoane, dar nu au angajat decât 8, A contat”, a precizat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni.

Și primarul din Telești speră ca, în urma acestei acțiuni, să rămână fără asistați social în localitate. ”S-au prezentat beneficiarii ajutorului social și în general au părut interesați și de cursuri, dar și de un loc de muncă. Mai sunt și persoane care nu sunt dornice de muncă. În prezent mai avem maxim 20 de oameni la 416 și sunt sigur că numărul lor va mai scădea”, a precizat Romulus Bâldea.

Până în prezent acţiunea s-a desfăşurat în cadrul primăriilor Runcu, Novaci, Scoarţa, Teleşti, Drăguţeşti, Motru, Ciuperceni, Câlnic, Băleşti, Săuleşti, Bărbăteşti, Jupâneşti, Tg-Cărbuneşti, Bâlteni, Negomir, Fărcăşeşti, Rovinari, Bălăneşti, Muşeteşti, Crasna și Săcelu.

Vizualizări: 952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: