Test COVID pentru pisici și câini de companie

Coreea de Sud a lansat un nou test COVID pentru pisici și câini de companie. Animalele de casă din Seul vor fi testate pentru COVID-19 dacă prezintă simptome, a anunțat guvernul metropolitan, citat de BBC.

Decizia vine la câteva săptămâni după ce Coreea a raportat primul caz de COVID-19 la un animal, respectiv o pisică. Doar animalele de companie care prezintă simptome precum febră sau dificultăți de respirație după expunerea la purtătorii umani de virus vor fi testate. Dacă va fi testat pozitiv, animalul va trebui să intre în carantină. Nu este necesar ca animalul de companie să fie izolat într-un spațiu dedicat, deoarece nu există dovezi că boala poate circula între oameni și animale de companie, a spus un oficial de la centrul de control al bolilor.

Dar dacă proprietarii animalului de companie sunt spitalizați cu COVID-19 sau sunt prea bolnavi sau prea bătrâni pentru a avea grijă de acesta, animalul de companie va fi luat în carantină într-o unitate administrată de oraș.

La începutul lunii trecute, un pisoi dintr-o unitate de cult din orașul Jinju din sud-estul țării a fost găsit infectat, potrivit presei locale. Autoritățile sanitare suspectează că o mamă și o fiică, ambele infectate, au transmis virusul pisoiului. Experții au spus anterior că este foarte puțin probabil ca un câine sau o pisică să transmită virusul oamenilor, deși cercetările au arătat că pisicile ar putea să poarte virusul și să îl transmită altor pisici.

La nivel global, mai multe animale de companie au dat rezultate pozitive. Virusul a fost găsit la o serie de animale sălbatice, inclusiv lei și tigri în grădina zoologică Bronx din New York și lei în grădina zoologică din Barcelona.

Vizualizări: 1,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: