Șefa Centrului de Transfuzii Târgu Jiu: Este îngrijorător!

Pandemia provocată de noul coronavirus adâncește tot mai mult criza acută de donatori sanguini. Situația este critică, iar donatorii sunt tot mai puțini, comparativ cu numărul mare de solicitări venite din spitale. Șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu, Călina Căluțoiu, spune că este o situație îngrijorătoare, fiind puțini oameni care se prezintă la donare.

”Este îngrijorător. Sunt foarte puțini donatori care se prezintă, iar cererile cresc din ce în ce mai mult. Din păcate, facem foarte greu față tuturor solicitărilor. Astăzi au venit mai mulți, dar am avut zile în care am recoltat și la 14:30 după-amiaza, tocmai pentru a pune în lucru o centrifugă. Aștept să vedem dacă ne pot ajuta și jandarmii sau pompierii”, a spus Călina Căluțoiu.

Șefa centrului spune că starea de alertă în care ne aflăm nu le permite să se deplaseze prin județ pentru a recolta sânge. ”Încercăm să responsabilizăm și noi primăriile, tocmai pentru a direcționa persoanele sănătoase către donare. Din păcate, în continuare cât este stare de alertă nu putem să mergem din centru către nicio comunitate pentru a face o campanie mobilă. Cred că și aceasta este o cauză majoră de reducere a numărului de donatori”, a mai afirmat Căluțoiu.

Centrul de donare sanguină din Târgu Jiu este deschis și sâmbătă, 20 februarie 2021, cu programul normal de donare.

Vizualizări: 2,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: