Scrisoare deschisă adresată Inspectoratului Școlar Județean Gorj (II)

Numele meu este Drulă Valeriu, cu domiciliul în Motru, sunt profesor pensionar de la 1 septembrie 2020, după 46 de ani de muncă doar în învăţământ din care 25 de ani de îndrumare şi control ca director si director adjunct al celor două licee din Motru. Din data de 03.12.2020 sunt membru în Consiliului de Administraţie al Colegiului Tehnic Motru, ca reprezentant al primarului localităţii.

După cum am precizat în scrisoarea anterioară, aduc în atenția opiniei publice și a autorităților cu responsabilități relative la faptele petrecute la Colegiul Tehnic Motru, alte încălcări de legislație ale doamnei Rușeț Adela Lelia în timpul mandatului de director.

Enumerăm în continuare:

5. Doamna Rușeț Adela Lelia a încălcat H.G. 951/2017 privind Programul național de protecție socială ,,Bursa profesională” și în anii școlari 2017-2018, 2018-2019 și 2019-2020, prin inducerea în eroare a Consiliului Profesoral și a Consiliului de Administrație – Colegiul Tehnic Motru. Ne așteptăm la constatarea a noi prejudicii aduse bugetului prevăzut în acest program, la un control viitor al Camerei de Conturi Gorj a Curții de Conturi a României?

6. Ocuparea prin concurs a postului de informatician încalcă O.M.E.C.T.S. 6194/13.11.2012 publicat în Monitorul Oficial Partea I, nr. 819/06.12.2012, care în art. 9, al.(2) și al.(3) prevede:

 Art.9, al.(2) Diploma de conversie profesională conferă titularului dreptul de a ocupa posturi didactice/catedre în învățământul preuniversitar în concordanță cu noua specializare.

 Art.9, al.(3) Cadrele didactice care finalizează programe de conversie profesională, după finalizarea cu diplomă a ciclului I de studii universitare de licență se încadrează numai în învățământul preșcolar și preuniversitar obligatoriu sau pe catedre de pregătire-instruire practică.

Astfel au fost încălcate prevederile legale privind condițiile de studii pentru ocuparea postului.

7. În anul 2007 (an şcolar 2006-2007), doamna Ruşet Adela Lelia s-a transferat de la Liceul Tehnologic Turceni la Colegiul Tehnic Motru pe o catedră de mecanică. Pentru dumneaei s-a aplicat legislatia (?) respectivă, pentru cei oprimati, nu (!).

În anul şcolar 2009-2010, doamna în cauză s-a transferat de la Colegiul Tehnic Motru pe 1/2 catedră de informatică la Colegiul Naţional ,,George Coşbuc”, iar în anul şcolar următor 2010-2011 a făcut cale întoarsă la Colegiul Tehnic Motru tot prin transfer (!) sau altă prevedere a Legii 84/1995, Legii 128/1997 şi Metodologiei de mişcare respective(!?).O entitate abilitată a statului ar trebui să se autosesizeze!

Nu este întâmplătoare apariția ,,cazului Nibu” la Colegiul Tehnic Motru, condus de familia Rușeț, la câte antecedente sunt! Voi reveni!

Am solicitat doamnei Rușeț Adela Lelia renunțarea în scris la calitatea de membru din Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic Motru (adică demisia) conform art. 8, al(1), litera C), din Metodologia de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie din unităţile de învăţământ.

Nu va consimţi la această demisie din Consiliul de Administraţie al Colegiului Tehnic Motru!

Se ştie protejată de Doamna Inspector Şcolar General, Maria Cochină şi de domnul soţ, Inspector Şcolar General Adjunct, Ruşeţ Nicolae.

Din acest motiv fac apel la un ultim dram de constiinţă (oare există ?) de a vă prezenta împreună demisia aşa cum împreună aţi încălcat cu cizmele, LEGEA!

                                                                                                                               Semnătura

Drulă Valeriu

Galerie foto


Vizualizări: 9,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: