Cursuri de excavatoriști pentru tinerii angajați în minerit

Se caută soluții pentru cei circa două mii de salariați din Complexul Energetic Oltenia, care au contracte de muncă pe o perioadă determinată. Luna viitoare, acestea expiră și oamenii nu știu dacă vor mai rămâne sau nu în carierele unde au fost angajați. 

Mulți dintre ei fac cursuri de excavatoriști mai ales că este deficit mare de specialiști în aproape toate carierele. 

Alin Munteanu, liderul Cartel Alfa Gorj, a declarat, într-un interviu la un post local de radio, că se caută soluții pentru cei 1.800 de salariați care nu știu cât vor mai rămâne în companie. 

El a adăugat că este optimist pentru că în acest an, bugetul Complexului Energetic Oltenia nu prevede disponibilizări. "Se caută în continuare soluții pentru a fi menținuți toți angajații în cadrul companiei. Suntem optimiști. Credem că vor rămâne în cadrul companiei, în perioada următoare. Foarte mulți dintre ei au fost trimiși la cursuri de excavatoriști. Este clar că acestora administrația companiei le va prelungi contractele, pentru că CEO a plătit niște bani pentru aceste cursuri. Acum, nu știu dacă le vor fi prelungite contractele tuturor sau nu”, a spus președintele Cartel Alfa Gorj, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: