Ce pensie are un miner din Gorj după 35 de ani în carieră

Un fost miner dezvăluie, pe Facebook, ce pensie încasează după 35 de ani lucrați în carieră. Daniel Dănilă a ieșit la pensie pe caz de boală după ce a căpătat o boală la plămâni din cauza condițiilor dificile din carieră. Acum își dorește să iasă la pensie pe drept și să beneficieze de Legea 197 care le permite minerilor și energeticienilor să se pensioneze chiar și cu 13 ani mai devreme dacă au lucrat în condiții grele.

 

După 35 de ani de muncă, Daniel Dănilă a scris, pe Facebook, că primește o pensie de 5.000 de lei.

 

“Eu (dupa 35 de ani de munca) am iesit la pensie pe caz de boala acum un an cu o pensie  de 4400 datorita faptului ca am stagiul complet de cotizare, in urma calculului pe legea 74 mi-a crescut pensia la 4.600, iar apoi cu acea majorare  de la Guvern de 12% am ajuns la 5.000. Consider ca merit aceasta pensie in urma contributiei la sistemul public de pensii”, a transmis fostul salariat al companiei.

 

Lămuririle sale au venit după ce ar fi fost acuzat că a amenințat cu greva foamei ca să primească mai mulți bani la pensie. Fostul miner a spus însă că-și dorește să profite de Legea 197 ca să se poată pensiona de drept.

Vizualizări: 23,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: