„Război” pe Facebook între foști și actuali angajați din CE Oltenia. De la ce a pornit conflictul!

"Contre" pe Facebook, între cei care au protestat în Piața Prefecturii pentru Legea 197. Sindicalistul Manu Tomescu, unul dintre cei mai vocali salariați din Complexul Energetic Oltenia, când a venit vorba de Legea Pensiilor, este pus la zid de câțiva foști și actuali colegi. Totul, după o declarație făcută de Manu Tomescu la un post local de televiziune.

 

El a declarat că este între ciocan și nicovală. „Unii ne acuză că noi închidem CEO, iar alții ne acuză că nu ne ducem să le mărească lor pensia de la 5.000 la cât le-or mări. Dar toată lumea lovește în noi și e de vină Tomescu că închide CEO și se pensionează oamenii”, a spus Tomescu la TV Sud.

 

A fost afirmația care a revoltat chiar un fost salariat care s-a simțit vizat: “Tu vorbesti de demnitate ? Stii ce inseamna demnitatea? Cand a venit acel coleg la tine si te-a intrebat: -Bai, Manule, voi luptati pentru ala care are pensie 5000 de lei si lui nu ii convine si face greva foamei. Daca ai fi avut demnitate, i-ai fi transmis colegului tau ca ăla la care face el referire a cotizat 35 de ani la Sindicatul Energia Rovinari. Ăla, de care spune colegul tau, a venit timp de 2 ani de zile la protestele pe care sustii tu ca le-a organizat numai Sindicatul Energia Rovinari! Desi eu pot face dovada ca minti si o parte buna de timp acele proteste au fost facute pe persoana fizica (Un grup din care mare parte azi sunt pensionari).Apropo, și cum m -ati ajutat? Dacă eu am fost prezent la aceste proteste! Ăla la care face referire colegul tau a stat 5 zile in greva foamei la Guvern pentru deblocarea Plx75 pe care o tineau fara a-si spune punctul de vedere. Ar mai fi lucruri de zis insa ma opresc cu gandul ca iti va veni mintea la cap sa nu mai faci acuzatii de care nici tu nu pari convins”, i-a transmis Daniel Dănilă liderului de sindicat Manu Tomescu.

 

Tot pe Facebook, Manu Tomescu a răspuns la acuzații: „Eu sper să îți vină cât mai repede decizia de pensionare pe legea nr.197 și să te bucuri sănătos de pensie cât mai lungă! Atât tu cât și toți ceilalți lucrători din subunitățile de producție ale C.E.Oltenia, și cei din activitate și cei pensionați, meritați cu prisosință să vă bucurați cât mai repede și cât mai mult de prevederile legii nr.197/2021! În rest ce să spun decât că asta este viața și că nimeni nu este perfect, că toți greșim și că fiecare crede că are dreptate în felul lui în această stare de fapt a evenimentelor, însă reacțiile mele în toate aceste controverse au fost unele defensive, venite în urma unor atacuri și acuzații, fix împotriva sindicatului care a susținut cel mai mult și pe toate fronturile. lupta pentru legea nr.197/2021!”.

Un alt protestatar care a fost prezent în Piața Prefecturii a reacționat și el. Lulu Păuna a spus că oamenii nu au protestat doar pentru ei, ci și pentru colegii și foștii colegi din minerit și energie. “Nu-i frumos, acum după ce pensionarii care au stat in Piața Prefecturii zi de zi pentru legea 197 sa li se dea un șut în fund. Daca am fost singuri la Casa de Pensii, am fost sa vedem ce se întâmplă de ce nu se da drumul la calcularea dosarelor și am făcut-o pentru toți nu numai pe persoană fizică. Noi daca nu făceam acest gest nu se puneau lucrurile în mișcare. Noi nu suntem vinovați că in timp ce am protestat s-a mai născut un pui din legea 197. De ce ne acuzi acum că vrem măriri de pensie? Oare, noi pentru ce am stat in Piața Prefecturii prin toate condițiile atmosferice, nu cu acești camarazi alaturi s-a reușit acest lucru? Ei, acum nu mai merita? Trebuie aruncați la gunoi? E, acum vă lăsăm să vă rezolvați voi problemele, noi vedem că va incurcam”, a transmis și sindicalistul Lulu Păuna.

 

Un alt miner a catalogat incidentul care a stârnit discuțiile aprinse drept un „derapaj incalificabil”. “Nu sunt în măsură să îmi dau cu părerea vizavi de scindarea produsă între Manu Tomescu și tovarăși de-ai lui de luptă, fiindcă nu știu exact ce anume a dus la această scindare și care sunt cauzele reale. Dar pot să afirm cu toată responsabilitatea că Manu Tomescu a avut un derapaj incalificabil atunci când a afirmat la un post local de televiziune că un fost salariat actualmente pensionar a mers la Casa de Pensii și a amenințat că face greva foamei pentru că deși are 5000 lei pensie, este nemulțumit și dorește să i se mărească. Iar sindicatul pe care îl reprezintă Manu, nu poate să facă acțiuni pentru o persoană care cere așa ceva”, i-a transmis un alt miner sindicalistului.

Vizualizări: 3,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: