Cursuri pentru tinerii cu dizabilități, instituționalizați

Tinerii cu dizabilități instituționalizați din județul Gorj vor avea parte de o nouă șansă de a se integra în societate cu ajutorul unor cursuri. Aceștia vor urma cursuri de calificare profesională, dar și de educație financiară și prim-ajutor.

Proiectul a fost demarat la finele săptămânii trecute și are drept scop îmbunătățirea calității vieții persoanelor defavorizate socio-economic. Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, spune că durata proiectului este de 8 luni.

”Asociația Inimi de Gorjeni demarează proiectul Șanse pe Piața Forței de Muncă pentru tinerii cu dizabilități instituționalizați, proiect prin care 15 tineri cu dizabilități instituționalizați din Târgu Jiu vor participa la cursuri de calificare profesională , iar alți 30 se vor bucura de cursuri de educație financiară și prim-ajutor. Valoarea proiectului este de peste 57.000 de lei, iar durata este de 8 luni. Astfel, se dorește calificarea a minim 15 tineri cu dizabilități instituționalizați, instruirea a 50 de specialiști în domeniul consilierii vocaționale, dar și formarea a 30 de tineri instituționalizați prin cursuri de educație financiară și acordare prim-ajutor”, a spus Minodora Sucea.

Vizualizări: 342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: