Transportul în vid, Hyperloop, testat de o româncă

Virgin Hyperloop a testat în prima sa călătorie cu pasageri, în deşertul Nevada, printre primii doi pasageri fiind şi o română. Conceptul de transport futurist, imaginat până acum în filmele SF, este aproape de realitate şi implică utilizarea unor capsule cu pasageri care se deplasează la viteze mari prin tuburi vidate.

Sara Luchian, o tânără de origine română, face parte din proiectul Virgin Hyperloop și a fost una dintre cele două persoane care au testat sistemul futurist care își propune să revoluționeze transportul pe sol. Proiectul Virgin Hyperloop intenționează să transporte pasageri cu ajutorul unor capsule care se deplasează cu peste 1.000 km/oră printr-un tub, a informat BBC.

Sara Luchian, director al departamentului pentru satisfacția clienților în cadrul proiectului Virgin HyperLoop, a fost și una dintre primele persoane care au testat sistemul inovator. Născută din părinți români fugiți din țară înainte de 1989, Sara Luchian a urmat 13 ani cursurile unei școli publice din SUA, apoi a studiat 6 ani în cadrul unor universități americane de top, Harvard și Wharton.

În cadrul testului la care a luat parte, doi pasageri - ambii angajaţi ai companiei - au parcurs lungimea unei piste de testare de 500 de metri în 15 secunde, atingând viteza de 172 de kilometri la oră. Aceasta reprezintă însă o fracţiune din ambiţia Virgin de a atinge viteze de deplasare de peste 1.000 de kilometri la oră.

Vizualizări: 1,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: