Cursuri profesionale pentru gorjenii șomeri

Sute de gorjeni s-au specializat specializat în anul 2021, pe o anumită meserie, iar mai mult de jumătate au găsit și un loc de muncă. Așa arată datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. Cursurile de formare profesională îi ajută pe gorjenii șomeri să își găsească mai ușor un loc de muncă.

Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, spune că sunt 22 de cursuri organizate, fiind vorba despre bucătari, brutari, cameriste, comunicare în limba engleză și germană, securitate și multe altele. Acestea sunt gratuite pentru toți cei care se află în evidențele instituției.

"Avem 22 de cursuri organizate cu 150 de persoane care beneficiază de gratuitate a serviciilor de formare profesională și aici mă refer la 502 șomeri din care 421 indemnizați, 81 neindemnizați și 8 deținuți din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu. Deținuții fac cursuri de lucrători în cultura plantelor. Ca urmare a absolvirii cursului, după susținerea examenelor de absolvire, dintre toți participanții la programele de formare profesională, un număr de 295 de oameni au fost deja încadrați pe piața muncii”, a spus Chiriac.

În anul 2021, rata șomajului la nivelul județului Gorj a fost de 3,17%, fiind vorba despre un  număr total de 4.295 de șomeri.

Vizualizări: 1,840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: