Curtea de Conturi a dat cu barda în Primăria Tismana

Primăria Tismana a chemat la judecată Curtea de Conturi, după ce comisarii acestei instituţii au decis că subvenţionarea operatorului de salubrizare de către Consiliul Local este ilegală. Curtea de Conturi a fost în control la Tismana în luna mai a acestui an şi a dispus recuperarea a 600.000 de lei.

Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, a declarat că a contestat în instanţă raportul Curţii de Conturi prin care a consemnat că subvenţionarea acordată operatorului de salubrizare din localitate este ilegală. Slivilescu spune că subvenţionarea de 200.000 lei pe an s-a acordat în temeiul legii. „Noi plăteam cheltuielile cu transportul şi depozitarea deşeurilor la groapa de la Bârseşti pe seama facturilor pe care ni le prezenta Polaris. Consider că toate cheltuielile de operare, de transport, de depozitare ar trebui să se regăsească în tariful sau în taxa de salubrizare”, a declarat Marian Slivilescu, primarul din Tismana.

S-a scumpit gunoiul

„Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să instituie taxe speciale şi să deconteze lunar operatorului direct din bugetul local contravaloarea prestaţiei efectuate de utilizatorii fără contract. Recuperarea integrală de către operator prin tarife, taxe, sau după caz, subvenţii de la bugetul local a costurilor de operare şi a investiţiilor”, este temeiul legal cu care Primăria Tismana speră să câştige în instanţă. Între timp însă, Primăria Tismana a majorat deja tariful la gunoi. „Am mărit tariful pentru că până când ne dă un răspuns instanţa de judecată, noi trebuie să facem ceea ce spune Curtea de Conturi, adică să recuperăm prejudiciul de 600.000 lei, atât zic ei”, a declarat Marian Slivilescu, primarul din Tismana.  

Vizualizări: 3,583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: