Directorul spitalului din Rovinari, executat silit de fiul său

Adrian Murea, directorul spitalului din Rovinari, este executat silit pentru neplata pensiei alimentare către fiul său. Mai mult, femeia cu care are acest copil i-a făcut plângere penală pentru abandon de familie.

Murea este director la spitalul din Rovinari din 2016. Acesta are un copil cu Mirela Nunweiler, cu care a avut o relație până în anul 2000, scrie cotidianul.ro. În 2004, Murea a fost obligat la plata unei pensii alimentare de 25% din venituri.

Femeia încasa pensia alimentară a fiului de la spitalul Gerota, care în septembrie 2016 a anunțat-o că Murea și-a suspendat activitatea pentru trei luni. A urmat o notificare pentru alte trei luni și tot așa, până în 15 martie 2017, când femeia a apelat la un executor judecătoresc și a aflat că Adrian Murea este director la spitalul din Rovinari.

Mirela Nunweiler a spus pentru cotidianul.ro că „în urma numeroaselor solicitări către spitalul Rovinari, în speță către Murea Adrian, acesta a refuzat să pună la dispoziție documentele cerute de executor. În cele din urmă a făcut o declarație în data de 23.05.2017, prin care spune că venitul net obținut este de 12.200 lei și că minorului i-ar reveni suma de 750 lei, trimițând un mandat poștal cu această sumă. Această declarație este un fals, deoarece în urma solicitărilor făcute către ANAF și casa de pensii rezultă că Murea Adrian are venituri din salarii de la Rovinari de 12.200 lei lunar. Am solicitat conform drepturilor copilului să plătească pensia retroactiv din data de 14.08.2016. Refuzul lui Murea reiese din altă declarație, făcută de această dată prin intermediul spitalului Rovinari, cum că sunt dispuși să plătească din luna mai, nu retroactiv.”

Plângere penală

Mama minorului și-a angajat avocat, apoi a depus plângere penală împotriva lui Adrian Murea. Ca urmare, Adrian Murea este cercetat în dosarul nr. 6867/P/2017, deschis în urma plângerii penale înaintate de Mirela Nunweiler pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, prevăzută și pedepsită de art. 378 al. 1 lit.c Cod penal. „Mă constitui parte civilă cu suma reprezentând contravaloarea pensiei de întreținere datorată de numitul Murea Adrian minorului Murea-Nunweiler Nicholas Andrei și neachitată la data soluționării acestei plângeri. Voi preciza cuantumul exact al sumei pe parcursul urmăririi penale”, se arată în documentul înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoriei sectorului 1 București.

Cu ajutorul unui expert contabil, Mirela Nunweiler a calculat 25% din toate veniturile nete obținute de acesta, de când ocupă funcția de manager al spitalului municipal din Rovinari, suma datorată ridicându-se la 18.500 de lei.

Vizualizări: 4,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: