Primar cercetat pentru purtare abuzivă

Un nou scandal a izbucnit la Primăria Albeni. Edilul Ionuț Stan este acuzat că s-ar fi purtat abuziv cu bibliotecara din comună. Aceasta ar fi sunat chiar și la poliție pentru a-i da o lecție șefului său. Primarul se apără şi spune că nu este singura angajată cu care este în conflict pentru că nu și-ar face treaba.

După protestele localnicilor împotriva unor consilieri locali, se aprinde un nou scandal la Albeni. Primarul Ionuț Stan este acuzat de purtare abuzivă față de angajați după ce o subalternă a sunat la 112. Primarul susține că aceasta nu ar vrea decât să-i păteze imaginea și să se răzbune pentru că este cercetată disciplinar. „Nu își duce la îndeplinire sarcinile pe care le are în fișa postului. Ea nu are nicio fișă de lectură ori cu cititorii. Nu își face treaba. De când am găsit-o eu acolo, de anul trecut, ea nu are nicio activitate la bibliotecă. După ce am băgat-o în comisie, ea m-a anunțat că pleacă în concediu medical. Nu a adus niciun document. Am verificat și la spitalele din Târgu Jiu și Târgu Cărbunești, nu i s-a eliberat nici de la medicul de familie un document care să ateste că ar fi bolnavă”, a explicat primarul.

Scandal la majorat

Scandalul a avut loc, săptămâna trecută, la Căminul Cultural din comuna Albeni. Sala era închiriată de un verișor al primarului care sărbătorea majoratul, iar edilul se afla printre invitați. După lăsarea întunericului, bibliotecara cu care primarul era în conflict a venit la muncă, deși era în concediu. „Am urcat la ea, în bibliotecă. I-am solicitat să-mi dea cheile de la Căminul Cultural și nu mi le-a dat. Am găsit-o în bibliotecă, noaptea, la ora 10.00. I-am spus să părăsească biblioteca, i-am luat cheile și i-am spus să plece. Am înlocuit butucii de la Căminul Cultural pentru că nu a vrut să-mi dea toate cheile”, a mai mărturisit Ionuț Stan.

Bibliotecara a sunat la 112

Scandalul a degenerat însă câteva minute mai târziu, când femeia ar fi venit cu fratele ei să-l tragă la răspundere pe primar: „Eu am coborât la majorat, ea a plecat cu niște hârtii și două plase în care nu știu ce a avut. A venit apoi cu fratele ei. El era puțin băut și a început să facă gălăgie, apoi ea a sunat la poliție. Au venit polițiștii, au făcut un proces verbal cu tot ce s-a întâmplat. Acum trebuie să merg iar la declarații.”

Ca și concediată

„Luni, o voi chema, din nou, în Comisia de Disciplină și dacă nu vine, aștept să vină la serviciu și voi da o dispoziție pentru încetarea contractului de muncă”, este mesajul pe care primarul i l-a transmis subalternei sale. Nu este însă singura angajată de care edilul nu este mulțumit. Un alt salariat al Primăriei Albeni, un muncitor, iese din vorba șefului: „A fost învățat să stea doar la birou. El trebuie să meargă în teren, dar nu face nimic, nu respectă nicio dispoziție pe care i-o dau. Refuză de fiecare dată acest lucru. Și pe el l-am băgat în Comisia de Disciplină și apoi a intrat în concediu medical”. Polițiștii gorjeni au deschis acum un dosar penal în care fac cercetări pentru purtare abuzivă.

PLECĂRI

Și secretarul primăriei a vrut să plece fără știința primarului. El a solicitat să fie transferat la Primăria Arcani. Edilul de acolo i-a aprobat cererea, însă primarul Stan s-a împotrivit și a cerut Prefecturii să-l trimită înapoi la Albeni. O altă angajată de la Registrul Agricol a demisionat, postul ei fiind scos la concurs. În total, Primăria Albeni are, în prezent, 18 angajați.

Vizualizări: 5,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: