Curtea de Conturi, în control la Consiliul Judeţean

Curtea de Conturi a demarat încă de săptămâna trecută un nou control la Consiliul Judeţean Gorj. Angajaţii instituţiei sunt speriaţi de acest control deoarece în urma verificărilor efectuate anul trecut, Curtea de Conturi i-a imputat angajaţilor suma de aproximativ 50 de milioane de lei vechi. Salariaţii Consiliului Judeţean au făcut recurs la Curtea de Apel Craiova împotriva acestei decizii şi spun că nu vor restitui banii. Preşedintele Consiliului Judeţean spune că acesta este un control obişnuit.

Reprezentanţii Curţii de Conturi verifică documentele Consiliului Judeţean Gorj încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Controalele acestora îi sperie pe angajaţii lui Ion Călinoiu care se tem ca nu cumva şi de această dată să se găsească nereguli şi să fie nevoiţi să piardă bani la salariu. Potrivit raportului de control al Curţii de Conturi din anul trecut, fiecare angajat al Consiliului Judeţean trebuie să restituie suma de 5000 de lei, bani de hrană şi haine ce au fost încasaţi ilegal. Bugetarii au primit lunar 250 de lei pentru hrană şi de câte două ori pe an câte 600 lei, pentru achiziţionarea de îmbrăcăminte. “Curtea de Conturi se află în control şi ne aşteptăm la ce e mai rău. În urma controlului din 2010, s-au găsit nereguli referitoare la banii încasaţi de noi în 2009. Fiecare dintre cei 145 de salariaţi are de restituit suma de aproximativ 50 de milioane de lei vechi. Am făcut recurs la Curtea de Apel Craiova împotriva deciziei de imputarea a banilor alocaţi pentru hrană şi haine, potrivit contractului colectiv de muncă. Suntem siguri că şi de această dată, pe lângă alte documente, se vor verifica salariile şi sporurile”, a declarat Călin Grădinaru, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul Consiliului Judeţean.

Angajaţii instituţiei sunt hotărâţi să nu restituie bani şi îi aşteaptă la discuţii pe reprezentanţii Curţii de Conturi. “Până în momentul de faţă reprezentanţii Curţii de Conturi nu au luat legătura cu noi, însă aşteptăm ca acest lucru să se întâmple în cel mai scurt timp. Oricum nu vom renunţa la drepturile noastre şi vom folosi toate căile legale pentru a nu restitui banii”, a mai precizat Călin Grădinaru.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: