Curtea de Conturi vrea să afle cum au cheltuit primarii banii în pandemie

Primarii din Gorj urmează să dea socoteală pentru modul în care au cheltuit banii în pandemia generată de coronavirus. Mai mulți edili s-au trezit deja cu adrese semnate de Curtea de Conturi în care sunt întrebați despre cheltuielile și toate achizițiile publice făcute în ultimele două luni.

Și la Primăria Drăguțești a ajuns o astfel de adresă. Curtea de Conturi a solicitat să afle toate cheltuielile care s-au făcut în perioada stării de urgență. Primarul Nelu Popescu spune că nu are niciun motiv de îngrijorare pentru că a respectat legea chiar și la capitolul mâncării oferite celor aflați în autoizolare. Doar cei fără posibilități au primit ajutor din partea primăriei în cele două săptămâni cât nu au putut ieși din case.

„Am citit legea de la început. M-am informat și am văzut că nu prea eram în legalitate cu cheltuielile. De fapt, legea spune că vor primi ajutoare persoanele vulnerabile, care nu au niciun fel de ajutor, care nu au rude, nu au prieteni și este logic atâta timp cât ții un om acasă două săptămâni să primească hrană acasă. Cei care au avut venituri ar fi trebuit să plătească hrana în fiecare zi”, a declarat Popescu.

Doar 3.200 de lei a cheltuit până acum Primăria Drăguțești cu hrana celor aflați în izolare. Alte cheltuieli în starea de urgență s-au strâns cu dezinfecția sediului primăriei încă după ce s-a aflat că cetățeanul italian, considerat pacientul zero din România, a trecut pe la casierie cât a fost în țara noastră pentru că deține mai multe terenuri în localitatea Drăguțești. „Asistentele noastre au mers zilnic și i-au ajutat pe cei autoizolați. Nu am avut probleme chiar dacă au fost mici discuții. La un moment dat, o să dăm socoteală pentru banii pe care i-am cheltuit. În momentul de față, la Primăria Drăguțești și cred că și la alte primării, deja a ajuns o adresă din partea Curții de Conturi să spunem ce cheltuieli am efectuat în această perioadă cu cei care au fost izolați. Noi am cheltuit doar 3.200 de lei”, a mai spus primarul din Drăguțești.

Sunt însă primării care au cheltuit deja sute de mii sau chiar milioane de lei. Unii primari au cheltuit mai mult, asigurând izolaților mâncare gătită la restaurante, alții s-au limitat la a trimit pachete cu alimente de bază.(A.A.)

Vizualizări: 1,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: