Cuvantul magic: angajare

Cuvantul angajare poate avea semnificatii diferite, in functie de motivatia salariatului si de generozitatea angajatorului.

Semnificatia termenului se stabileste si in functie de mediul de lucru, de atmosfera de lucru si de tipul de activitate prestata.

Oricat ar fi munca de grea, dificultatile sunt cu siguranta uitate, cand pe card intra 20 000 de dolari pe luna.

Suma este astronomica, iar timp de un an, cu acest salariu lunar se pot realiza multe.

Pentru oamenii lipsiti de noroc, angajare semnifica:

-banii necesari pentru hrana zilnica, alegandu-se mereu cea mai ieftina varianta, ca sa se incadreze in buget. In timp ce norocosii cumpara carne macra de calitate premium, cei napastuiti de soarta abia isi permit crenvursti de pui (contestatii crenvursti), salamul ieftin si parizerul de calitate dubioasa, plus painea care costa cel mai putin.

-mentinerea la zi a facturilor si a intretinerii. Uneori mai apar restante si atunci este si mai greu de impartit un salariu minuscul la atat de multe prioritati. De strans un ban pentru concediu sau pentru o urgenta nici nu poate fi vorba.

-prezenta la serviciu si cand angajatul este bolnav, fiindca stie foarte bine ca medicalul inseamna un salariu diminuat si nu-si permite.

-trezitul dimineata si punctualitate. Daca nu se afla la ora H in statie, va intarzia 10 minute sau 15 minute si va primi observatie. Ritualul acesta se repeta si cand se aud ropote de ploaie si rafale de vant si omului ii este teama sa iasa din casa, dar nu are ce face.

Exista insa si varianta salariatului norocos, iar pentru el angajare reprezinta accesul la:

-un apartament de lux, situat intr-o zona selecta a orasului, complet mobilat, cu baie moderna si bucatarie dotata. Sigur, apartamentul este luat in rate, dar fara sa impuna economii. Sunt oameni care isi cumpara o casa a lor, dar timp de 5 sau 10 ani nu mai ies la restaurant, nu mai merg la film sau la teatru si nu mai pleaca in concedii. Apartamentul acela cumparat in rate inseamna un regim de austeritate pe toata perioada tineretii. Cand vor exista posibilitati financiare, oamenii sunt batrani si nu mai pot sa se bucure de nimic.

-masina de zeci de mii de euro, o masina trasnet dupa care sa intoarca lumea capul pe strada. Poate una electrica ultimul tip, poate una hibrid, cu plafon panoramic de sticla si suport care incalzeste sau raceste (dupa dorinta) bautura din pahar. Este prea mult? Pentru angajatul rasfatat, care a stiut sa aleaga, nimic nu este prea mult. In timp, el poate ajunge la fabulosul salariu de 50 000 de dolari lunar. Se va spune despre el ca are bani sa ii intoarca tot timpul cu lopata.

O masina scumpa consuma multi bani, pentru ca si intretinerea ei este costisitoare. Ele sunt proiectate pentru oamenii cu bani care isi permit sa cheltuiasca lunar cateva mii de euro pentru combustibil, la spalatorie, pentru intretinerea unei asemenea bijuterii pe patru roti.

-concedii de vis. Bugetul este nelimitat, asa ca si pretentiile sunt nelimitate. Hotelul nu trebuie sa aiba mai putin de patru stele si piscina, salina, jacuzzi si oferte de masaj nu trebuie sa lipseasca.

Un pahar de vin foate scump si o cupa de sampanie sa poate fi comandate de cate ori incasatorul de salarii astronomice doreste acest lucru.

-bijuterii care iau ochii prin frumusetea si stralucirea lor. Pe aur sau platina de calitate premium sunt montate diamante rare si pietre pretioase renumite pentru pretul lor.

-magazinele exclusiviste din orasele romanesti mari, dar si din orasele lumii. Posibilitatea de cumparare este maxima, de aceea acestei categorii de oameni ai muncii le sunt deschise aceste magazine cu produse de mii de euro.

-operatii estetice in rate la cele mai bune clinici ale momentului.

Exemplele pot continua, dar amaraciunea salariatului obisnuit ar fi in crestere in acest caz. Vestea buna este ca si el isi poate schimba viata aplicand pentru un post de angajat rasfatat, cu salariu urias, om care isi permite tot ceea ce vede mai bun si mai frumos.

O angajare poate face diferenta dintre o viata imbelsugata si una petrecuta in lipsuri, intre o pozitie financiara de top si una de fruntas al datornicilor.

Evident ca trebuie si curaj pentru infruntarea tuturor problemelor care apar, iar acesta se capata in timp.

Un post care asigura o viata selecta, exclusivista nu se obtine deloc greu. Nu conteaza experienta candidatului, aspectul sau exterior, studiile, ci determinarea de a ajunge in top si de a aduce cele mai mari incasari angajatorului.

Din acele incasari, cea mai mare parte se intoarce la cel care le-a obtinut sub forma unor cadouri, bonusuri, cresteri salariale.

Este interesant sa aiba cineva un job misterios care sa il umple de bani, sa faca lumea din jur curioasa, dar angajatorul sa il protejeze si sa nu permita celor curiosi sa afle mai multe detalii.

Angajare in sensul constructiv al cuvantului inseamna: mediu regesc de lucru, alegerea turelor de lucru, sustinerea salariatului sa dobandeasca bunurile pe care le doreste in conditii avantajoase.

Angajare inseamna confidentialitatea datelor si garantia ca nimeni din tara nu are acces la site-ul acela care este vizibil numai din strainatate, fiindca orice persoane tine la imaginea ei.

Se fac angajari de acest fel, ele nefiind utopice, important este ca potentialul candidat la acest job sa fie curajos si sa solicite programarea la interviul de angajare.

Mai departe, lucrurile isi urmeaza cursul lor, iar drumul catre succesul financiar este garantat.

Sunt angajari si angajari, iar acum este momentul ca persoana nemultumita de serviciul ei sa isi schimbe viata!

Vizualizări: 854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: