CV-urile studenţilor de la UCB, trimise firmelor din ţară

Studenţii de la Universitatea “Constantin Brâncuşi” (UCB) au acum posibilitatea de a se angaja mult mai uşor. Prin intermediul Centrului de Consiliere în Carieră a Studenţilor din UCB, aceştia vor intra în contact cu sute de firme din judeţul Gorj, dar şi din alte judeţe. Studenţii nu trebuie decât să depună CV-ul pe e-mailul centrului.

Tot ceea ce vor să facă membrii Centrului de Consiliere în Carieră a Studenţilor din UCB este să adune cât mai multe CV-uri de la studenţii universităţii, pentru a le depune la firmele care mai fac angajări, atât din judeţul Gorj cât şi din alte judeţe învecinate. “Este o perioadă foarte dificilă pentru toată lumea, dar mai ales pentru studenţii şi absolvenţii Universităţii “Constantin Brâncuşi”. Noi vrem să venim în sprijinul lor şi adunăm datele lor prin toate metodele posibile pentru a intra în contact cu ei. Chiar şi de la bibliotecă, mergem acolo şi le luăm numerele de telefon şi adresa de e-mail unde se poate. Astfel îi contactăm şi le propunem să ne trimită CV-ul lor. În momentul de faţă noi ţinem legătura cu sute de firme care au posturi disponibile pentru studenţi”, declară Alexandru Ciciu, consilier Centrul de Consiliere în Carieră a Studenţilor din UCB. Totodată, studenţi odată intraţi în vizorul centrului, sunt învăţaţi cum să-şi întocmească CV-ul corect, pentru că „de multe ori. studenţii comit greşeli foarte mari atunci când îşi completează un CV. De aceea, noi derulăm şi un program de educare al acestora şi îi învăţăm ce trebuie să facă”.

Pe site-ul centrului de consiliere www.cicocs.utgjiu.ro, studenţii mai pot găsi şi cele mai solicitate job-uri de către angajatori. Printre acestea se regăsesc posturi de consilieri, analişti financiari, în IT, sau PR.

Propunerea Centrului de Consiliere este binevenită în opinia studenţilor, care cred că în acest fel îşi vor putea găsi mai uşor de lucru. „Este o ocazie bună pentru noi. Dar trebuie să fie mai bine promovată munca lor, pentru că puţini studenţi ştiu de existenţa acestui centru”, declară un student.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: