Cvorum de proşti

M-am întors pe meleaguri autohtone şi lucrurile au revenit la anormal, aşa cum le ştiam şi cum eram obişnuit. Chiar începusem să fiu nostalgic. Nu intrasem bine pe uşă, că prietenii mei (aflaţi deja în vizită) îşi făceau planuri să-şi facă o echipă de flug-tag. Flug-tag este sportul acela stupid pe care probabil l-aţi mai văzut la televizor în care nişte cetăţeni se aruncă într-un râu de pe o platformă, dar nu singuri, ci cu tot felul de vehicule stupide. Unii se aruncă cu WC-ul, alţii cu nişte mici confecţionaţi din cartoane.

Ei, sportul ăla e la mare modă acum pe la Bucureşti. Doar că ieri s-a gândit o fată să sară cu un pian în Dâmboviţa. Pianul a căzut mai repede, s-a fixat cuminte în apă, iar fata, practic, s-a aruncat în fund de la 10 metri înălţime pe un pian. I s-a rupt o vertebră şi are şanse mari să nu mai meargă niciodată, ci doar să stea. La pian, sau mai degrabă într-un scaun cu rotile. Prietenii mei nu doar că ştiau de incidentul ăsta, dar îl văzuseră în direct, ba mai şi filmaseră. Şi totuşi, ei vor să-şi facă o echipă şi să sară cu o navetă de bere, sau ceva. Ceea ce face tot mai evidentă morala acestei scurte povestiri: românii nu se învaţă minte niciodată. Am putea spune că sunt perseverenţi, dar, de fapt, sunt doar idioţi.

Îmi cer iertare că abordez subiecte de astea frivole, dar a fost singurul lucru cu care am fost pus la curent, de la întoarcerea în ţară. În rest, am adormit în timp ce pe Antena 3 se certau nişte politicieni, pentru că Roberta Anastase ar fi adoptat o lege în ciuda faptului că nu se întrunise numărul de parlamentari necesar. Asta e ca şi când nu m-aş duce eu la serviciu şi m-aş declara supărat că aceia care au fost au hotărât să pună pe prima pagină a ziarului, nu ştiu, pe Ion Iliescu dezbrăcat. Nici măcar nu ştiu exact ce lege trebuia să se voteze, dar, la câte tâmpenii legislative am văzut votate în ultima vreme, poate ar fi mai bine ca toţi parlamentarii să-şi ia o vacanţă lungă şi să nu se întrunească cvorumul pentru câteva luni, poate-poate ne-o merge şi nouă mai bine.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: