Dan Popescu: „Experienţa în presă este esenţială pentru un purtător de cuvânt”

Chiar dacă nu mai lucrează în presă, menţine permanent legătura cu jurnaliştii datorită funcţiei pe care o deţine, cea de specialist în comunicare la Grupul CEZ România, în Târgu-Jiu şi Drobeta Turnu-Severin. Este vorba de Dan Popescu, un cunoscut jurnalist gorjean care, la un moment al carierei, a ales partea cealaltă a baricadei.

În ceea ce priveşte studiile, Dan Popescu este specializat atât ca inginer, cât şi ca economist, însă domeniul de activitate la care nu ar renunţa niciodată este cel al relaţiilor publice. Şi-a dorit singur să devină inginer, fără ca părinţii să-l îndrume spre această meserie, însă după terminarea facultăţii a lucrat doar şapte luni ca inginer TCM. Încet-încet, şi-a îndreptat paşii spre presa scrisă, apoi spre radio şi în cele din urmă a ajuns specialist în comunicare la CEZ România, funcţie care i se potriveşte ca o mănuşă.

A urmat specializarea matematică-fizică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi a trebuit să buchisească la matematică şi fizică pentru a putea deveni inginer, chiar dacă era pasionat de istorie şi geografie: „Nu pot să spun că îmi plăcea prea mult fizica sau chimia, dar aveam nevoie de ele ca să mă pot face inginer. Între timp mi-am îndreptat atenţia şi spre ştiinţe economice, urmând o specializare şi pe latura aceasta”. Din anul II de facultate a început să lucreze ca redactor, iar mai apoi coordonator de ziar la „Actualitatea Gorjului”. Acesta a fost doar începutul unei colaborări fructuoase cu presa, la care au urmat cele cu publicaţiile „Ediţie Specială” şi „Timpul”.

„Cel mai frumos a fost la radio”

Dan Popescu declară că cei mai frumoşi ani au fost cei petrecuţi la „Radio Omega”, unde a fost atât reporter, cât şi redactor de emisiuni politice şi economice. A avut prilejul să stea de vorbă mai cu toţi oamenii politici din judeţ, dar şi cu unii dintre cei care au condus pentru o vreme destinele ţării, iar emoţiile nu i-au dat prea mult de furcă: „Am avut emoţii doar la primele emisiuni, până am scăpat de trac. M-am aflat în postura de a lua interviuri şi la cei care au fost la conducerea ţării în vremea aceea, respectiv Ion Iliescu, Adrian Năstase, Teodor Meleşcanu, Traian Băsescu sau Teodor Stolojan. Aşa am putut observa cum gândesc toţi marii politicieni sau, cel puţin, ce imagine vor să-şi construiască”.

În 2006, a aflat că cei de la CEZ România căutau un purtător de cuvânt şi s-a înscris la concurs, fiind, de altfel, singurul ziarist participant. A primit răspuns în aceeaşi zi şi recunoaşte că experienţa din presă l-a ajutat cel mai mult ca să obţină acest job. Chiar dacă nu i se pare o responsabilitate foarte mare, Dan Popescu mai are în grijă şi relaţiile cu presa din Drobeta Turnu-Severin, din 2007. „Am acceptat să răspund şi de zona aceea şi trebuie să fac naveta săptămânal, însă mă relaxează să şofez. Aş putea spune că acolo este chiar mai uşor pentru că sunt mai puţini jurnalişti, industria media nefiind foarte dezvoltată“, spune Popescu.

În afara serviciului, specialistul în comunicare de la CEZ Grup România se mai destinde la câte-un meci de fotbal sau la activităţile de grădinărit. Mai cochetează şi cu politica din când în când şi i-ar plăcea să aibă mai mult timp pentru familie. Comunicarea cu cei din jur este esenţială pentru el şi îi place să poarte discuţii cu oamenii, chiar dacă uneori se confruntă cu diferite cazuri sociale, care-i dau destule bătăi de cap. Însă recunoaşte cu mâna pe inimă că n-ar pleca din această companie care-i dă posibilitatea să se realizeze profesional şi unde are o funcţie care-i permite să menţină o legătură strânsă cu presa.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: