Dăncilă a demisionat. Cine i-a luat locul!

Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD, iar Marcel Ciolacu a fost votat președinte interimar. De asemenea, Paul Stănescu a fost votat secretar general, în locul lui Mihai Fifor. Și Eugen Teodorovici a renunțat la funcția de președinte executiv al PSD.

Dăncilă a spus că nu este un gest de slăbiciune din partea ei. ”Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului, că cineva trebuie să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune şi eu consider că este momentul să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD”, a declarat fostul prezidenţiabil PSD.

Biroul Permanent Național a fost dizolvat. Înainte să demisioneze, Dăncilă a cerut un Congres în luna februarie a anului viitor, iar până atunci să rămână în funcție. Propunerea a strâns doar 5 voturi.

Inițial șapte vicepreședinți din cei 16 au demisionat. Este vorba despre Dragoș Benea, Marian Oprișan, Olguța Vasilescu, Gabriel Zetea, Carmen Dan și Roxana Mînzatu. De asemenea, a demisionat și Gabriel Mutu.

Gabriela Firea a ieșit din sală plângând, în urma unei dispute cu Marian Oprișan, potrivit informațiilor Digi24. Acesta i-ar fi reproșat că e „manevristă, cu manevre securiste” și că trage partidul în jos pentru că îl susține pe viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Întrebat ce îl recomandă pentru a conduce partidului, Ciolacu a menţionat faptul că este preşedintele Camerei Deputaților, dar că mai are şi alte calităţi. El a mai spus că perioada în care PSD era condus de un tătuc s-a încheiat,iar acum este condus de o echipă.

Vizualizări: 2,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: