Dăncilă, nu demisiona!

Sunt prim-ministrul României şi nu pot tolera acest lucru. Aşa a zis Viorica Dăncilă despre ea însăşi, spre amuzamentul adversarilor ei politici. Sunt mulţi care tolerează cu greu faptul că Dăncilă este prim-ministru, dar nu este momentul potrivit să îşi dea demisia. PSD trebuie să rămână la guvernare până în 2020 sau 20-20, cum preferaţi.

De ce? Pentru că primarii spun că mai au bani de salarii pentru două-trei luni şi fără rectificare pun lacătul pe primării. Pentru că pensionarii aşteaptă creşterea punctului de pensie la 1 iulie. Pentru că profesorii aşteaptă dublarea salariilor. Pentru că personalul medical e bulversat de modul în care unora li s-au dublat salariile, iar altora le-a crescut. Pentru că sunt mii de probleme fără soluţii, care se acutizează cu fiecare zi care trece.

PSD a promis toate aceste lucruri, PSD să le facă. Sigur că bugetul va fi praf, sigur că inflaţia va exploda, sigur că ţara se duce în gard. Dar românii nu vor politicieni responsabili, vor politicieni care să le dea. Dacă vin acum unii care să facă ordine în sistemul bugetar, vor fi acuzaţi că taie din gogoaşa promisă de PSD.

Cel mai corect este ca PSD să rămână la guvernare până în 2020, iar dacă oamenii sunt mulţumiţi să îi mai voteze o tură. Dacă nu, să îi altoiască pe pesedişti la vot. Dacă Dăncilă nu rezistă până în 2020, nu e problemă, PSD are suficienţi oameni cât să schimbe prim-ministrul în fiecare lună.

Problema este că tot mai mulţi români aleg să urmărească spectacolul oferit de PSD de la distanţă. De la mii de kilometri distanţă. Îmi spunea cineva care lucrează la un call-center că din 80% din apelurile pe care le primeşte zilnic de la abonaţii unei companii de telefonie mobilă sunt de la familiile românilor plecaţi din ţară în ultimele săptămâni, care au uitat să îşi activeze roamingul. Nu cred că toţi aceşti oameni au plecat cu treburi sau în vacanţă. Mulţi au plecat la muncă, unii cu gândul să revină.

Deocamdată nu a luat nimeni locul milioanelor de români plecaţi la muncă în străinătate. Până şi migranţii sirieni strâmbă din nas la gândul să se stabilească în România. Aici PSD are o mare problemă, pentru că nu prea poţi fura dintr-o ţară în care rămân doar pensionarii, bugetarii şi asistaţii social.

Vizualizări: 1,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: