Fotbal afiliat politic

Luni, Dragnea a spus că e momentul ca Ionuţ Lupescu să câştige alegerile FRF. Cumva, Burleanu ar fi reprezentantul statului paralel, cu care se luptă şeful PSD. Tot luni, Gabriela Firea s-a pozat şi ea cu Lupescu. PSD s-a lipit de viitoarea conducere a FRF, reprezentată de Ionuţ Lupescu. Alegerile vor fi miercuri, dar jocurile par a fi făcute.

Multe din voturile din teritoriu sunt controlate la PSD, pentru că structuri de genul Asociaţia Judeţeană de Fotbal sau Liceul cu Program Sportiv sunt conduse de pesedişti cu carnet, iar multe dintre echipele mici au finanţare de la primării. Cum PSD are cele mai multe primării, poate influenţa şi cele mai multe voturi.

Campania pe care PSD o face astăzi pentru Lupescu este de fapt campania pe care mâine Lupescu o va face pentru PSD. Nici nu este nevoie să facă altceva decât a făcut deja, fotografia de luni cu Firea e suficientă.

Spre deosebire de alte partide, PSD are o politică pentru sport, în sensul că susţine finanţarea acestuia din bani publici. Dar, cam atât. Strategia lipseşte cu desăvârşire, astfel că depinde mai mult de autoritatea locală dacă banii sunt cheltuiţi cu cap sau sunt sifonaţi.

PSD investeşte în stadioane sume uriaşe, pentru rezultate îndoielnice, câtă vreme gazonul rezistă câteva jocuri, iar acoperişurile necesită reparaţii în perioada de garanţie. Dar, cu multă risipă de bani, se face totuşi ceva. Alte partide ignoră complet acest domeniu.

Implicarea politicului în sport nu a mai fost de două decenii atât de făţişă ca în aceste zile. Un primar pesedist ajută la renaşterea Rapidului, altul a ajutat la renaşterea Craiovei. Cam toate echipele cu nume şi mai ales cu fani sunt în atenţia PSD. Unii vor spune că nu e nimic rău în asta, dar rămâne de văzut. PSD a distrus Pandurii Târgu Jiu, aşa că aici, la Gorj, cam ştim unde poate să ducă politizarea sportului. Poate la început va părea că nişte echipe sunt ajutate să renască, dar în scurt timp am putea să vedem din nou la lucru vechile cooperative din fotbal, în care banii negri făceau diferenţa pe teren. Şi PSD nu a pus ochii numai pe fotbal, ci şi pe handbal, poate şi pe alte sporturi. Timpul va arăta dacă interesul este pentru sport sau pentru bani.

Vizualizări: 561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: