Dănuţ Chirilă (ALDE): Dian Popescu joacă murdar

Se ascut luptele în ALDE Gorj! După ce senatorul Iriza l-a contestat public pe şeful filialei Gorj, Dian Popescu, acum un alt lider din partid a ieşit la atac. Dănuţ Chirilă, prim-vicepreşedintele ALDE Gorj, a contestat în instanţă legalitatea Delegaţiei Permanentă de luna trecută, în care s-a votat şi la Gorj, convocarea unui Congres Extraordinar în care să fie ales preşedintele unic al partidului. Chirilă susţine că Dian Popescu „joacă murdar”, aducând la şedinţă oameni din afara partidului. Pe motiv că delegaţia a fost nestatutară, Chirilă, susţinătorul lui Daniel Constantin, s-a adresat instanţei.  Constantin şi apropiaţii săi din fostul PC doresc un congres convocat mai târziu, pentru ca până atunci să se organizeze alegeri de jos în sus.

Rep.: De ce aţi atacat în instanţă Delegaţia Permanente a ALDE Gorj?

Dănuţ Chirilă: Nu s-a respectat statutul partidului. O Delegaţie Permanentă Judeţeană se convoacă cu 10 zile înainte de către preşedinte sau de Biroul Politic Executiv, care la Gorj nu există de la venirea domnului Dian Popescu în ALDE, sau de jumătate plus unu a membrilor Biroului Politic Teritorial, ori aceste organisme nu există. Conform deciziilor de fuziune s-a stabilit ca, în afară de Biroul Executiv Judeţean. să se constituie o comisie de lucru formată din zece membri, în mod paritar din partea ambelor partide, PC şi PRL, dar acest lucru iar nu s-a constituit.

Rep.: Păi, şi atunci cum s-a luat decizia privind convocarea Delegaţiei Permanentă?

D.C.: Decizia privind această Delegaţie a luat-o domnul Dian Popescu, cu grupul dânsului, la hotel, la Ţicleni, într-o duminică seara, iar luni dimineaţa la ora 9.00-9.30 s-a transmis în teritoriu convocarea Delegaţiei Permanente. Ea a fost pregătită dinainte fără ştirea celuilalt copreşedinte. Au fost aduşi oameni din afara ALDE, iar ca să fie în această delegaţie trebuiau să aibă o adeziune cu cel puţin 6 luni înainte, lucru care nu s-a întâmplat şi sunt multe, multe vicii de procedură. Probabil le-a făcut adeziune cu o săptămână-două înainte. Nu ştiu să vă spun pentru că nu am putut vedea atunci procesul-verbal. A doua zi, eu am luat legătura cu secretarul general al partidului, mi-a spus că nu poate să mi-l arate, că e plecat. N-am văzut acel proces-verbal decât după 10-12 zile.

Rep.: Aţi participat la acea şedinţă?

D.C.: Am participat, am fost împotrivă. La sfârşitul şedinţei m-am ridicat şi am informat membrii prezenţi în sală că organizaţia ALDE Gorj nu funcţionează, nu are structuri şi că toate deciziile care s-au luat în acea Delegaţie au fost nule de drept. Acest lucru nu a fost specificat în procesul-verbal, dar poate fi confirmat de oamenii din sală. Mai trebuie să completez anumite documente pe care nu le am, dar trebuie să le aducă cei de la ALDE. Sper ca adevărul să iasă la iveală, eu am fost un om al cinstei, am respectat oameni, sunt un om respectat în comunitatea gorjeană. De aceea am făcut această acţiune ca toată lumea să ştie că în ALDE Gorj nu se funcţionează aşa cum trebuie într-o organizaţie de partid.

Rep.: Există un conflict intern între cei doi copreşedinţi?

D.C.: N-ar fi existat niciun conflict intern dacă domnul Dian Popescu avea o colaborare cu domnul Marius Borcan. Dacă s-au întâlnit, au stabilit una, iar în spate domnul Dian Popescu a făcut altceva. Domnul Dian Popescu urmăreşte eliminarea oamenilor care au fost cu dânsul şi vă dau exemple: a venit la noi domnul Gigi Pecingină, în calitate de prim-vicepreşedinte, dar înainte de alegerile locale a plecat; domnul Ion Ruşeţ a venit în ALDE, nu l-am adus eu sau Marius Borcan, l-a adus domnul Dian Popescu, acum nu mai e. Eu nu vreau să-l acuz de nimic pe domnul Dian Popescu, dar ca om joacă urât.

Rep.: Ce credeţi că ar trebui să facă domnul Dian Popescu?

D.C.: Eu să fi fost în locul dânsului să fi avut acea condamnare, dacă aveam câte i se pun dânsului în cârcă făceam un pas înapoi, dar dânsul nu vrea. Spre surprinderea mea şi a celor care-l cunosc, a ajuns vector de imagine al ALDE România, apare în toate televiziunile naţionale şi ne predă lecţii de democraţie. Atunci unde este cinstea, demnitatea şi democraţia?   

A consemnat Daiana MILITARU

Vizualizări: 423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: