Lădaru: „Vor fi doi candidați de stânga la Târgu Jiu”

Eduard Lădaru, președintele ALDE Târgu Jiu, se declară nemulțumit de decizia conducerii partidului de a avea candidați comuni la alegerile parţiale de la Drăguțești și Târgu Jiu. Lădaru a afirmat, la Radio Infinit, că nu va susține candidatul PSD la Târgu Jiu și că singurul partid căruia îi va face campanie va fi ALDE.

Reporter: Vă pregătiți să-i faceți campanie lui Aurel Popescu pentru alegerile parțiale de la Târgu Jiu?

Eduard Lădaru: În ceea ce mă privește pe mine, o să aștept până la urmă rezultatul deciziilor ALDE în toate forurile de conducere și vom vedea dacă vom avea candidat sau nu. Până la urmă, dacă nu mă voi califica, să spun așa, să candidez la aceste alegeri parțiale care nu au fost stabilite încă și nu știm dacă vor fi stabilite, mă pregătesc pentru anul 2020. Singurul partid pentru care eu fac campanie este ALDE și singurul candidat pe care eu îl voi susține va fi candidatul ALDE la funcția de primar.

Rep.: Da, dar Dian Popescu are altă opinie...

E.L: Știu, mi-a spus și mie lucrul acesta. Repet, singurul partid pentru care fac campanie este ALDE și singurul candidat pentru care eu fac campanie este cel de la ALDE. Nu are nicio importanță, decizia mă depășește pe mine, mi-aș fi dorit să candidez, acum nu mai are importanță că sunt mulțumit sau nemulțumit de această decizie având în vedere declarațiile mele de până acum. Este foarte clar că nu mă mulțumește o astfel de decizie, dar este o decizie a partidului pe care o voi respecta.

Rep.: Vă gândiți să plecați din ALDE?

E.L: Nu. Nu o să plec din ALDE. Am mai declarat-o de mai multe ori.

Rep.: Deci asta înseamnă că nu vă veți implica în campania de la Târgu Jiu?

E.L: Acum nici nu cred că PSD are nevoie ca eu să-i fac campanie sau ALDE să-i facă campanie. Practic ce își dorește PSD este ca eu să nu intru în această competiție pentru că sunt un adversar destul de temut pentru ei. Simplu fapt că eu nu pot să trec de aceste calificări este suficient pentru PSD. Mai mult decât atât, nu cred că au nevoie de sprijinul nimănui. Este suficient acest sprijin ca eu să nu pot să candidez. Dacă li se va îndeplini această dorință, electoratul va avea de ales probabil între doi candidați de stânga, Aurel Popescu și Marcel Romanescu, care este tot candidat vopsit al PSD.

Vizualizări: 520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: