Vîlceanu răspunde acuzaţiilor: Nu sunt dictator!

Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, este pus la zid de mai mulţi colegi din partid şi arătat cu degetul pentru modul cum conduce filiala şi, în special, pentru rezultatele dezastruoase de la alegerile parlamentare. În plină campanie pentru desemnarea unui nou şef la PNL, primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a ieşit public şi l-a acuzat pe Vîlceanu că decide de unul singur în partid, ca un dictator. „Dacă aşa cred că obţin voturi, nu au decât să mă atace”, a declarat Vîlceanu, într-un interviu la Radio Infinit.

Reporter: Sunt destule tensiuni în PNL Gorj. Asta dacă este să ne luăm după ultimele declaraţii ale primarului din Roşia de Amaradia. Ştiţi ce nemulţumiri are, care sunt problemele?

Dan Vîlceanu: Suntem într-o perioadă de campanie şi colegii vor să candideze pe anumite funcţii. Suntem într-o perioadă în care se depun cererile pentru candidaturi, care trebuie validate de BPJ. Practic, suntem în campanie internă şi colegii adoptă strategia pe care ei o consideră cea mai potrivită.

Rep.: Adică atacându-vă pe dumneavoastră?

D.V.: Dacă asta consideră că le aduce voturi, nu au decât să o facă. Eu nu o să-mi atac niciodată colegii, doar voi da explicaţii dacă există un anumit interes din partea presei. Eu cred că trebuie să fim corecţi. Nu şi-a dorit nimeni să ajungem la 20%. Am tot avut şedinţe de analiză, aşa că eu cred că trebuie să depăşim momentul, să ne gândim la viitor. Înțeleg că e perioadă de campanie. Mă descurc mai ușor cu criticile, decât cu laudele.

Rep.: Candidați la șefia PNL Gorj?

D.V.: Sigur că voi candida. Nu am luat încă o decizie pe cine voi susţine la nivel naţional, până când nu îi voi vedea şi îi voi asculta pe toţi candidaţii. Eu sunt curios să aflu ce doresc să facă cu partidul, care este viziunea lor despre viitorul PNL.

Rep.: Se vorbea în PNL despre un candidat al primarilor. Se gândea şi domnul Bobaru de la Sadu. Este o anumită grupare în organizaţie, un alt pol de putere?

D.V.: Nu. Sunt alegeri în partid şi normal că îţi cauţi susţinători. Dacă aş ştii că nu mă vor oamenii, sigur nu aş mai candida.

Rep.: Nu este un semnal că anumiţi primari din PNL s-au dus la întâlniri cu parlamentarii şi şefii din PSD Gorj...

D.V.: Nicidecum. Am stat de vorbă cu primarii înainte să meargă la acele întâlniri cu parlamentarii PSD. Până la urmă sunt parlamentari de Gorj, indiferent de la ce partid sunt, şi s-ar putea, la un moment dat, să li se servească explicaţia că primarul X nu a stat de vorbă cu ei şi nu l-au putut ajuta. Nu!

Rep.: De unde au apărut acuzaţii că sunteţi dictator? Spunea domnul Cotojman că aţi condus singur partidul, în ultima vreme, ca un dictator.

D.V.: Nu ştiu, cred că domnul primar ar trebui să explice. S-a spus că am dat oameni afară din partid după alegerile parlamentare, că aşa am dorit eu. Au fost excluşi doar doi preşedinţi de organizaţie, în rest au fost preşedinţi de organizaţii demişi în urma rezultatelor obţinute la alegeri. În cazul excluderilor, deciziile se iau prin vot secret. Dacă dvs. consideraţi că dictatura se exercită prin vot secret, înseamnă că eu am inventat un nou mod de dictatură: dictatura prin vot secret! Nu există aşa ceva. Credeţi-mă, PNL e un alt partid, nu seamănă cu PSD-ul. E cu totul altceva. Liberalii vorbesc, se exprimă public. Cred că discuţiile sunt benefice. Au fost perioade în care am făcut greşeli. Şi recunosc, şi le conştientizez. De exemplu, în momentul în care am afirmat că domnul Banţa şi domnul Orzan ar trebui excluşi pentru rezultatele de la alegeri, a fost o eroare.

Rep.: Nu văd că aţi avea mari emoţii în această competiţie internă. De ce?

D.V.: Am şi eu câţiva ani de politică. Dar poţi să faci politică şi în afara funcţiilor...

 A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: