Cârciumaru: Directorii de instituţii trebuie să reprezinte partidul de la guvernare

Președintele PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, a declarat că, deocamdată, ALDE și PSD nu şi-au împărțit funcțiile în teritoriu, însă directorii de instituiţii deconcentrate trebuie să respecte programul de guvernare al PSD. Cârciumaru a mai comentat la TV Sud și despre demisia în alb înaintată de Victor Ponta. Liderul PSD Gorj crede că nu vor pleca mulți pesediști după Ponta, dacă acesta va părăsi în cele din urmă PSD.

Reporter: Cum apreciați activitatea celor de la Primăria Târgu Jiu, după plecarea dumneavoastră?

Florin Cârciumaru: Noi suntem foarte mulțumiți de activitatea domnului Popescu în calitatea de primar interimar. Nici vorbă de retragerea sprijinului pentru candidatură. Îi asigur pe toți membrii PSD că nu se pune problema să fie schimbat domnul Popescu.

Rep: Cum vedeți problema cânilor comunitari? Recent a fost și un eveniment nefericit.

F.C.: Știți că această temă a fost abordată de foarte multe ori. Ce am spus atunci, spun și acum. Problema câinilor e o problemă națională și trebuie tratată cu seriozitate de Guvernul României, pentru a impune anumite reguli în fiecare comunitate, nu se poate rezolva. Târgu Jiu are un centru canin, sunt cheltuite miliarde pe acest centru canin, fără un efect pozitiv. De ce? Pentru că sunt aduși câini la Târgu Jiu. Se aduc câini şi de la Petroșani și de la Vâlcea. Poate și cei de la Ecarisaj Târgu Jiu practică același reguli. Nu am fost în stare să scoatem o lege prin care să protejăm populația de câinii comunitari.

Rep: Ce ne puteți spune despre evaluarea șefilor instituțiilor deconcentrate?

F.C.: Am considerat că este bine nu să fac eu evaluare a directorilor de deconcentrate, ci să port o discuție, dar pe ce temă. Reprezintă partidul aflat la guvernare? Și să-și facă datoria față de programul de guvernare, până la urmă față de funcția pe care o ocupă. Indiferent că este sau nu membru PSD. Nu întâmplător am invitat să participe la întâlnirile cu primarii pe cei de la APIA, Direcția Silvică sau Cadastru. Eu nu am făcut evaluări pe specialitate, evaluările pe specialitate le fac ministerele. Unde se va constata că activitatea s-a desfășurat prost, sunt sigur că vor fi luate măsuri de schimbare, indiferent că e sau nu membru PSD.

Rep: Vă așteptați ca miniștrii de la ALDE să-și numească oameni în Gorj?

F.C.: Nu s-au purtat discuții în ceea ce privește repartiția unităților deconcentrate pe formațiune politică. Nu am discutat nici eu pe plan local cu domnul Dian Popescu. S-ar putea ca postul de subprefect să fie la ALDE, nu se știe. Ori luăm noi ambele posturi la Prefectură și dăm alte unități. Nu s-a luat o hotărâre pe această linie. Dar corect e să se discute, guvernarea trebuie extinsă și în teritoriu.

Rep: Victor Ponta și-a înaintat demisia în alb. Apar informații că acesta va merge la ALDE.

F.C.: Nu. Din informațiile pe care le am, nu este adevărat. Eu pe domnul Victor Ponta îl consider pursânge pesedist și nu se va duce la alt partid. Dacă ar fi să plece din PSD, sunt sigur că își va forma alt partid și nu se va duce la o altă formaţiune politică.

Rep: Credeți ca ar fi urmat de colegi?

F.C.: Nu, dacă sunt excepții sunt excepții, dar foarte mulți din cei care au crescut și au fost promovați de Victor Ponta i-am văzut cine sunt, cum sunt, după ce Victor Ponta nu a mai fost premier sau președintele PSD.

Vizualizări: 430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: