Daruri pentru copiii necăjiţi din centrele de ocrotire

Studenţii Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu (UCB) organizează în această perioadă o campanie caritabilă intitulată „Dăruieşte de Crăciun”. În cadrul campaniei au fost colectate obiecte de îmbrăcăminte, rechizite, jucării şi produse alimentare.

Prima acţiune a constat în vizitarea Centrului Maternal și Centrului de Zi din Târgu Jiu, unde studenţii împreună cu elevii Liceului Energetic au oferit copiilor şi mamelor daruri. Totodată, studenţii au venit şi în sprijinul familiei Mischie din Târgu Jiu, al cărei singur susţinător, tatăl, munceşte cu ziua pentru câţiva lei pentru a-şi putea trimite la şcoală fiica de 11 ani. Studenţii le-au oferit obiecte de îmbrăcăminte, rechizite şi produse alimentare necesare pentru masa de sărbători. Astfel de acţiuni vor continua şi astăzi. "Cuprinşi de magia sărbătorilor de iarnă, atât studenţii, cât şi cadrele didactice şi-au dorit să aducă un zâmbet și pe chipul altor persoane care nu se pot bucura de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului. Astfel, în cursul zilei de miercuri, 23 decembrie, urmează să viziteze Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu, unde îşi propun să dăruiască pachete pentru aproximativ 35 de copii aflaţi în Centrul de zi, în Centrul de primire în regim de urgență și în Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități", a declarat Ștefan Moșoi, reprezentant Liga Studenților din UCB

Copiii cu vârste fragede vor primi și cărți de colorat, realizate de studenții UCB în colaborare cu elevii Liceului Energetic. Campania "Dăruiește de Crăciun” se află la cea de-a 5-a ediție.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: