Un gorjean a moştenit Loja masonică a italianului Licio Gellli

Gorjeanul Bartolomeu Săvoiu a susţinut marţi, 22 decembrie, o conferinţă de presă în oraşul Arezzo din Italia, acolo unde a anunţat că este moştenitorul masonic al contelui Licio Gelli, decedat pe 15 decembrie. Tot o româncă, din Ardeal, i-a moştenit averea italianului, estimată la un miliard de euro. Generalul Bartolomeu Constantin Săvoiu este Suveran Mare Comandor, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Română 1880. Licio Gelii a fondat şi condus Loja masonică P 2 din care se spune că face parte şi fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi.

Contele italian Licio Gelli a fost maestru al Lojii Propaganda 2 şi Mare Maestru de Onoare a numeroase Obedienţe masonice din lume. El a fost înmormântat pe 17 decembrie, iar moştenitor l-a desemnat pe gorjeanul Bartolomeu Săvoiu. „În septembrie 2014, Contele Licio Gelli îmi făcea marea onoare de a-mi scrie pentru a mă desemna ca moştenitorul său masonic şi spiritual pentru a continua parcursul său iniţiatic şi moral cu o credinţă neclintită în Dumnezeu Atotputernic şi în fiinţa umană. Voi face totul, împreună cu Fraţi şi Surori, cu oameni de bună credinţă din lumea întreagă, pentru a apăra idealurile de libertate, egalitate, fraternitate şi toleranţă“, a explicat Săvoiu, într-un comunicat de presă.

Din loja condusă de Licio Gelli faceau parte şefi de state - regi şi preşedinţi, prim-miniştrii, numeroşi miniştrii, precum şi alţi  lideri ai vieţii politice, militare, culturale, judiciare sau economice. Printre cei mai cunoscuţi membri se numără fostul premier Silvio Berlusconi.

AVERE

De altfel, Săvoiu nu este unicul român care l-a moştenit pe Licio Gelli. Gabriela Vasile, o femeie de 48 de ani din Severin, s-a angajat în anul 2000 îngrijitoare în casa lui Licio Gelli. În 2006 i-a devenit soţie. Gabriela Vasile şi cei trei copii ai masonului au moştenit o avere de peste un miliard de euro.

Vizualizări: 1,552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: