Drumul judeţean afectat de alunecări, prins într-un program de investiţii

Drumul Judeţean 675C care leagă Bustuchin de Roşia de Amaradia a fost prins ca investiţie pe fonduri europene în anul următor. La momentul de faţă drumul este rupt în două locuri de alunecările de teren din zonă, una mai gravă ca cealaltă. Primarul localităţii Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, susţine că microbuzul şcolar circulă la risc pentru că, dacă s-ar impune rută ocolitoare, elevii nu vor mai ajunge la timp la ore.

Situaţie alarmantă în localitatea Roşia de Amaradia. Alunecările de teren au agravat situaţia drumului judeţean 675C, rupt deja în două locuri. Alunecarea a avansat mai mult de jumătatea drumului, spune primarul localităţii Liviu Cotojman în zonă fiind deja o restricţie pentru autovehiculele mai grele de cinci tone. ”Şoferul microbuzului şcolar efectiv se chinuieşte să treacă pe acolo pentru că nu avem altă variantă. Să ocolim ar însemna în primul rând perturbarea programului şcolar, în al doilea rând combustibil pentru că e o rută de ocolire de vreo 20 de kilometri.  Ei au pus pe drumul judeţean o restricţie de circulaţie de 5 tone, iniţial au greşit pentru că au pus restricţie de nu mai putea nici microbuzul şcolar să treacă prin zonă. E un risc major la prima alunecare de teren, cum mergi dinspre Bustuchin. La cea de-a doua se circulă pe o bandă, e mai stabil, dar la prima efectiv s-a rupt de mai bine de jumătate”, a spus primarul Liviu Cotojman de la Roşia de Amaradia.

Responsabil de acest drum este Consiliul Judeţean Gorj, care a anunţat deja că va fi prins ca investiţie începând cu anul viitor. ”Drumul Judeţean 675C va fi prins ca investiţie pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, pe axele care se vor da drumul. S-a întocmit deja documentaţia tehnico-economică şi va fi depus pentru finanţare la începutul anului următor. La momentul actual există restricţie de tonaj, 5 tone gabarit maxim, restricţie dată în zona Seciurile”, a spus Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. 

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: