Dascălii din Gorj, revoltați pe primari: Să-și taie Ziua recoltei

Mai mulți profesori din județul Gorj așteaptă să primească banii de navetă. Deși Consiliile Locale sunt obligate să facă aceste plăți și dascălii au dat în judecată primăriile, având câștig de cauză, mulți edili refuză să pună în aplicare deciziile judecătorești. Liderul de sindicat din învățământ, Constantin Huică, i-a sfătuit pe primarii rău-voitori să renunțe la petrecerile prea dese din localitățile pe care le conduc și, în acest fel, le-ar rămâne și bani pentru naveta celor de la catedră.

Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, a explicat că încă sunt multe primării restanțiere la plata navetei pentru dascăli: „Asistăm la o situație în care suntem la cheremul primarilor în anumite localități. Consiliile locale acordă această decontare preferențial. Am avut situații în care Tribunalul a judecat greșit solicitările de decontare a navetei pentru școli, dând sentință doar împotriva școlii, și nu a Consiliului Local, care este obligat să facă plata. Școala trebuie să primească banii de la primărie”.

Huică s-a plâns de aceste aspecte la Consiliul Județean și la Prefectura Gorj, însă primarii se plâng că nu au bani. Ei au fost sfătuiți de sindicalist să renunțe la petrecerile pe care le organizează an de an și ar mai face economii și pentru profesori. „Încă sunt astfel de situații. Am făcut solicitări la Prefectură, la Consiliul Județean. Toată lumea știe că nu au bani, că de-abia trăiesc. Unii primari i-au pus pe contabilii școlilor să-și dea jos prevederea bugetară pentru decontarea navetei. Consiliul Local e obligat să prindă sume pentru decontarea navetei. Să-și taie Ziua recoltei sau Ziua vârstnicilor, că trebuie să-i plătească pe profesorii care vin în comuna lor, să învețe copiii carte”, a mai adăugat Huică, la N Sat TV.

Vizualizări: 3,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: