Dat în judecată de primar pentru că a lăsat satul în beznă

Un gorjean este de persona non-grata în Turcineşti după ce sâmbătă seara a lăsat sute de familii pe întuneric. Transformatorul ce alimenta mai multe gospodării din satul Turcineşti a cedat de la căldură, însă proprietarul terenului pe care se află stâlpul nu a cedat în faţa Poliţiei, jandarmilor, primarului Vasile Gogălniceanu sau a echipelor CEZ. Bărbatul nu a lăsat echipele de la CEZ să intre în curte pentru că vrea ca CEZ-ul să-i plătească chirie pentru stâlp sau să i se facă reduceri la facturi. După mai multe ore de negocieri, între poliţie şi proprietar, echipele CEZ au putut intervenim iar primarul promite că-l dă în judecată.

Nu este prima dată când transformatorul electric se defectează familiile din satul Turcineşti stau în beznă. Oamenii anunţă defecţiunea şi echipele de la CEZ ajung la faţa locului, dar nu pot să-şi facă treaba din cauza unui localnic. Acesta refuză să lase angajaţii CEZ să soluţioneze problema pe motiv că stâlpul este în curtea lui şi vrea să obţină anumite facilităţi. Propriul interes al gorjeanului îi nemulţumeşte pe localnicii care sunt nevoiţi să stea fără curent electric. ”Este exagerat ce se întâmplă aici. Nu este prima dată când avem de suferit din cauza acestui localnic. Am înţeles că din cauza caniculei transformatorul a cedat, însă echipele de la CEZ nu au putut intra să remedieze defecţiunea pentru că un localnic a închis stâlpul la el în curte şi nu lasă pe nimeni să intre că e violare de domiciliu. Şi data trecută a venit primarul şi a început să-l înjure, a chemat şi poliţie şi au reuşit să repare dar după ore de negocieri. Acum am stat patru ore fără curent electric. Nu e posibil aşa ceva”

Primarul rezolvă problema în instanţă

Primarul comunei Turcineşti a ajuns la faţa locului şi a încercat să remedieze situaţia. Vasile Gogălniceanu va încerca să afle dacă transformatorul a fost închis legal. ”Cred că este a treia oră când se întâmplă această situaţie. Am înţeles că din cauza căldurii cedează transformatorul. Nu înţeleg de ce este închis la cetăţeanul respectiv în curte. Transformatorul este vechi, gardul are peste 20 de ani, o să verific dacă are toate autorizaţiile pentru gard şi am făcut o acţiune la instanţă ca să se rezolve această situaţie. Localnicul vrea să obţină anumite foloase de la CEZ”, explică primarul. „Problema cu autorizaţia pentru gard trebuie să o rezolve primărie că acolo sunt cârcote“, repică cetăţeanul.

CHIRIE

Localnicul ce a pus pe jar trei sferturi din satul Turcineşti, Poliţia Jandarmeria şi primarul vrea să fie chemat la negocieri cu CEZ. ”Este la mine în curte şi dacă intră cineva este violare de domiciliu. Aşa a făcut primarul data trecută şi i-am făcut plângere penală. Atâta timp cât stâlpul este la mine în curte trebuie să îmi plătească CEZ-ul chirie sau să-mi reducă facturi sau să nu mai plătesc curent electric. Eu le-am trimis adrese pentru negociere şi nu am primit niciun răspuns”, explică omul.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: