Datorie uriașă a UM Sadu către Primăria Bumbești Jiu

Situație dificilă pentru Uzina Mecanică Sadu. Aceasta are bani pentru retehnologizare în conturi, însă nu îi poate folosi. Este vorba despre 5 milioane de euro, sume alocate pe majorare de capital.

Primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, spune că nu s-a reușit crearea unui cadru legislativ, pentru ca fabrica de armament să poată face achiziții de echipamente cu plata unui avans, din afara Uniunii Europene.

”Din păcate, agentul economic cel mai important din Bumbești Jiu nu a depășit toate problemele cu care se confruntă. Au mai apărut niște comenzi care le asigură o continuitate a activității pentru perioada următoare. Din păcate, nu am reușit să creăm acel cadru legislativ pentru a cheltui banii care se află în contul Uzinei Mecanice Sadu pentru retehnologizare. Am discutat întregul proces de retehnologizare a uzinei. Încercăm să cerem toată suma, fiind vorba despre 70 de milioane de euro, care ar asigura o finanțare integrală a unor linii tehnologice la UM Sadu”, a spus Constantin Bobaru, la Radio Infinit.

Uzina Mecanică Sadu are datorii de peste 2 milioane de euro către Primăria Bumbești-Jiu. ”Trebuie să facem câțiva pași pentru stingerea unor creanțe. Sunt destul de vechi. Datoria este undeva la peste 2 milioane de euro. Un demers de a executa acest agent economic ar fi însemnat un dezastru. Sunt mulți care încă mai lucrează acolo pentru a-și întreține familiile”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: