Daviţoiu (PMP): Trebuie să urmărim traseul banilor

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Gorj, Nicolae Daviţoiu, este de părere că Primăria Târgu Jiu a făcut o oferă prea mare pentru achiziţionarea Casei de Cultură a Sindicatelor, scoasă la licitaţie de un lichidator judiciar. Acesta a spus la Interviurile Infinit FM că ar fi trebuit oferită o sumă de două ori mai mică, strict cât să acopere ceea ce solicită creditorii şi comisionul lichidatorului. Primăria a oferit 4 milioane de lei, de două ori mai puţin decât evaluarea, dar de aproape două ori mai mult decât datoriile care trebuie recuperate. Daviţoiu consideră că nu ar trebui să ajungă nimic la fundaţia care a băgat Casa de Cultură în faliment, deoarece oricum a preluat imobilul pe căi dubioase.

Rep.: Cum vedeţi discuţiile legate de achiziţia Casei de Cultură?

Nicolae Daviţoiu: Primarul se bagă în nişte lucruri pe care nu le cunoaşte. Principalul creditor este Primăria Târgu Jiu, are vot majoritar în adunarea creditorilor. Primăria dictează ce se va întâmpla pe 2 aprilie. Primăria Târgu Jiu a dat foarte mulţi bani, după părerea mea. Şi aşa ăia care au luat casa de cultură sunt din punctul meu de vedere o adunătură de şarlatani.

Rep.: De ce spuneţi că suma este prea mare?

N.D.: Nu trebuia să dea decât suma pe care o au de recuperat creditorii şi comisionul firmei de lichidare. Primăria are de recuperat 18 miliarde de lei vechi aproximativ, ANAF încă 2 miliarde, unde se duc restul de 20 de miliarde de lei?

Rep.: Păi şi atunci de ce dau 40 de miliarde şi nu 20?

N.D.: Păi asta trebuia să se întrebe în adunarea creditorilor. Primarul nu s-a prins de ce a fost de acord PSD aşa de rapid? A vociferat vreunul? Să vă spun eu de ce nu a vociferat nimeni. Pentru că îşi ia 2 miliarde ANAF, 18 miliarde primăria şi restul de 20 de miliarde cine credeţi că le împarte? Le împart tot ăia care au fost la alte asociaţii sau sindicate cu profil asemănător cu al lor. Împart nişte şmecheri banii, care sunt de la contribuabili, adică ai noştri.

Rep.: La un moment dat consilierul Săvoiu a întrebat de ce lichidatorul cere 87 de miliarde.

N.D.: Aşa e evaluarea. Dar nu e un chilipir, tot a statului e.

Rep.: Vreţi să spuneţi că PSD beneficiază de pe urma celor 20 de miliarde?

N.D.: Nu ştiu, poate au asociaţii care ştiu mai bine, să împartă între ei. Pe cei de la PSD poţi să îi bănuieşti de orice mârşăvie. Au controlul pe împărţitul banilor, pe ăia 20 de miliarde, vă garantez eu. Şi o să vedeţi unde se duc. Trebuie să le urmărim traseul.

Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: